Hayatınıza sağlıklı ve mutlu bir şekilde devam edebilmeniz için öncelikli olarak ihtiyaçlarınızın farkına varmalı ve dile getirmelisiniz. Bireysel terapiyle birlikte ihtiyaçlarınızı fark edip, çözüme giden yolda birlikte adım atacağız. Sağlıklı yaşamın en önemli gerekliliklerinden biri fiziki ve ruhsal sağlıkla ilgili sorun yaşanmıyor olmasıdır. Pek çok birey günlük hayatın yoğun temposu içinde yüklendiği sorumluluklardan dolayı kişisel sorunlarının, duygu ve düşüncelerinde ortaya çıkan problemlerin farkında olmaz. Bireysel terapi seanslarının amacı kişilerin bedensel problemlerinin ve psikolojik problemlerinin tespit edilmesi, kişinin kendisinin de farkında olmasının sağlanması, yaşanan problemlerin çözüme ulaşma yollarının belirlenerek kişiye de öğretilmesidir.
Bireysel terapiye katılanlar, bu sayede göz ardı ettiği kişisel problemlerinin ortaya çıkmasını sağlar, kendini daha çok önemser, yaşamındaki önceliklerini daha doğru belirleyebilir hale gelir. Bireysel terapiye katılanlar terapi sürecinde ve sonrasında kendisiyle barışık, hayatındaki problemleri ötelemeyen, öğrenerek farkında olan, çözme yetisini kazanmış bir hale gelirler.
Bireysel terapi günümüzün yoğun yaşam stresinden ve temposundan dolayı görülen birçok ruhsal problemin çözümünde etkilidir. Psikolojik olarak kendisini iyi hissetmeyen bireyler bu sebeple daha önceki dönemde psikiyatriste gitmiş ve ilaç tedavisi görüyor olsalar dahi bireysel terapiden de faydalanabilirler. Bireysel terapi, kişilerin kendisini bedensel açıdan ve psikolojik açıdan iyi hissetmesini sağlamaya yönelik bir yöntemdir.
Psikoterapi olarak da isimlendirilen bireysel terapiye başvuru yapan danışanlar, psikoloğa yaşamış oldukları problemi sohbet yoluyla aktarır. Danışan ve uzman arasında kurulan iletişim ile sorunların çözüme ulaştırılması amaçlanır. Psikolog, bireysel terapide aldıkları eğitim doğrultusunda kendilerini danışanın yerine koyarlar ve empati ile duygu ve düşünceleri anlamaya çalışır.
Tüm bireylerin başvurabileceği bireysel terapilerde;
• Depresif bozukluklar ve ruhsal çöküntü yaşayan kişilere,
• Anksiyete bozukluğu olarak adlandırılan kaygı problemi yaşayanlara,
• Sosyal ve özgül fobiler arasında olan hayvanlardan korkma, kapalı kalma korkusu, doğal çevre fobileri, doktor korkusu, hastalık korkusu gibi fobisi olanlara,
• Bedensel ve ruhsal sağlıklarını olumsuz etkileyen bir travma yaşamış olanlara,
• Bu travmaların hayatını etkilediğinin farkına varanlara,
• Herhangi bir nedenle sevdiklerini kaybetmiş ve sonrasındaki süreçle başa çıkamayan kişilere,
• Yaşamındaki özel hayat ya da iş kaynaklı stres ile başa çıkma yöntemlerini öğrenmek ve uygulamak isteyenlere,
• İletişim sorunu, davranış biçimi sorunu, öfke kontrolü gibi sorunlar yaşayanlara destek sağlanarak yaşamları daha kaliteli hale getirilebilmektedir.
Bireysel terapi, psikolojik gelişime ve iyileşmeye etki eden bir yöntem olarak bilinir. Yapılan araştırmalardan ortaya çıkan sonuçlar psikoterapilerin ruhsal problemlerde yüzde 85 civarında olumlu etkisinin olduğunun bilinmesini sağlamıştır. Alınan terapilerde hangi yöntemin kullanılacağı sorunlara göre değiştiğinden bu başarı oranı belirli bir tedavi yöntemini kapsamaz.