Kişisel Gelişim Yolculuğu – Nurdan Yılmaz

Yaşam Koçu Nurdan Yılmaz, potansiyelini en iyi şekilde ortaya koymak isteyen herkesi kişisel gelişim yolculuğuna davet ediyor. Megareform ailesi olarak, Yaşam Koçu Nurdan Yılmaz sorularımızı cevapladı.

1- Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

Merhaba Ben Nurdan Yılmaz, Kişisel Gelişim ve Sağlıklı Yaşam Koçuyum. Yaşamınızı 2 ayda dizayn etme üzerine bir yaşam koçluğu serüvenine sizleri götürüyorum.

Hayatınızda yaşadığınız pek çok alanda negatif düşünce kalıplarının dizayn edilmesi üzerine çalışıyorum. Zaman & stres yönetimi, ilişkilerin iyileştirilmesi, kişisel bakım ve zindelik, kariyer gelişimi ve finansal yönetim’e kadar uzanan size özel bir kişisel gelişim yolcuğu bu.

2- 2 ayda herkesin değişebileceğini söylüyorsunuz, bu iddia kesinlik vadediyor mu?

Kesinlikle vadediyor! Danışanın gelişim portfoyünü gözlemlediğimizde hangi alana bakarsak bakalım % 10 ile %90 arasında muhakkak bir gelişme olur. Ne kadar yüksek olacağı danışanın kendi özverisine ve isteğine bağlıdır. Bu gelişim serüveni 2 ayda edinilen alışkanlıkların devam ettirilmesi ile 1 yıl sonra %100’lük artış gösterebilir. Amacımız da tam olarak bu. Danışanın mizacına uygun bir şekilde, geldiği konu ile ilgili performansını yükseltecek beceriler edinmesini sağlamak.

3- Daha az endişeli olmak için neler yapmamız gerekir veya hayattan daha çok zevk nasıl alınır?

Atılması gereken ilk adım farkındalık, endişenin kaynağını tespit etmek. Endişeliyseniz demek ki stratejiniz size uygun değil, çözüm ise bunu size uygun olacak şekilde tasarlamaktan geçiyor. 

Daha neşeli ve hayattan keyif almak için yine farkındalık üzerine duruyoruz fakat daha farklı bir persfektiften “anda kalarak” yapılan her şey o ana ve onu yapan kişiye, yani “kendinize” verdiğiniz değer arttıkça daha fazla anda kalmaya ve daha fazla keyif almaya başlıyorsunuz. Işte tüm mucize burada başlıyor. 

4- Tatmin edici bir iş-yaşam dengesi elde etmek için hangi somut adımlar atılabilir?

Tatmin edici bir iş ve yaşam dengesi elde etmek için ikisini de iyi şekilde, ustalıkla yönetmeniz gerekiyor. Tamamen saydam ama asla geçirgen olmamalı, yani sınır ihlali yapmamalı.

 Bunun yanı sıra dikkat edilmesi gereken doğru soru sormak. Sevdiğiniz işi mi yapıyorsunuz? Mizacınıza ne kadar uygun ? Hayattan beklentilerinizi karşılıyor mu? gibi sorular ile yaklaşmak gerekir.

Eğer yaptığınız iş hayattan beklentilerinizi karşılıyorsa ve özel hayatınızda keyif alabiliyorsanız, gezebiliyor ya da sevdikleriniz ile vakit geçirebiliyorsanız bunda bir sorun yoktur.

Örneğin, bir ev sahibi olmak istiyorsunuz ve bunun için yıllarca çabalayıp bir de kredi ödüyorsunuz. Bir deprem oluyor ve her şey yerlebir. Hayatın ne getireceğini bilemeyiz. Eğer bir işe gitme nedeniniz ev kredisi ödemekse iş size hizmet etmiyor demektir. Burada kendinizi bir koşula bağladınız, diger bütün olasılıklar için bir set çektiniz demektir. Ve artık siz işe hizmet etmeye başladınız, özel hayatınızda bir gelişme katedemediğiniz için işe olan bağlılığınız arttı ve bütün enerjinizi oraya yönlendirmeye başladınız. Artık siz işe hizmet etmeye başladınız. Bu nedenle koçluk serüvenimizde ilk olarak düşünce yapılarını tasarlıyoruz.

5- Dileklerimizi ulaşılabilir bir hedef haline nasıl dönüştürebiliriz?

Eğer bunu kişi kendi başına yapacak olursa tavsiyem şu olurdu, dileğini ne ölçüde istiyorsun? Sen ya da dileğin her neyse birbirine uyumlu mu? Bunu gerçekleştirecek cesaretin ve doğru stratejilerin var mı? Bunları doğru analiz et. Rahatla ve hedefine odaklan. Gerekiyorsa bir profesyonelden destek al.

6- Bazı insanlar potansiyelleri olmasına rağmen değişim için adım atamıyorlar, bir türlü harekete geçemiyorlar. Bunun sebebi nedir?

Bunun iki temel unsuru var. Kaygı ve endişe. Çoğu kişi bunu bazen fark etmez ama beden yanılmaz, kendinizi izlemeniz gerekir. Genelde bir işi ertelediğinizde hangi konu ile haşır neşirsiniz? Yemek yemek mi? Televizyon seyretmek mi? Bunları gözlemlemek gerekir. Ve tabi bunun üzerine çalışmak gerekir. Önce var olan durumu tasarlayacağız sonrada yola koyulacağız.

7- Neden bir yaşam koçu ile çalışmalıyız?

Bir yaşam koçu ile calışmak için çok fazla dinamik var. Genel bir isteksizlik hali, hedefler koyamama, yapılan planlara uymama, kariyer&özel hayat dengesindeki bozukluk, ilişkiler&iletişimdeki dengesizlik, kendine yeterli değeri vermeme, zaman&stres yönetimindeki yanlış uygulanan stratejiler veya doğru stratejiye uyum sağlayamama gibi birçok durumda yaşam koçuyla mutlaka çalışılmalı. 

O kadar hayatından içinden konular ki aslında, yaşam koçu ile çalışmamanız için bir neden yok. Potansiyelini en iyi şekilde ortaya koymak isteyen herkes bu yolculuğa mutlaka çıkmalı.

Bu konu ile ilgili ilk adım parlamaya hazır olmak.

Farkındalık ve Dönüşüm Koçu Nurdan Yılmaz’ın Megareform’daki profil sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Kendisinin Instagram sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Yorum Ekle

© 2021 Megareform © Tüm hakları saklıdır.