Değişim ve Dönüşüm Nedir? Süreçleri!  – İlyada Omayra Nur Çelik

Değişim ve Dönüşüm Nedir? Süreçleri! – İlyada Omayra Nur Çelik

Değişim ile dönüşümü çok sık kullanıyoruz.
Hatta bazen anlamlarını karıştırıyoruz.

Değişim ve dönüşüm farklıdır.

Bir tırtılı düşünün mesela: Değişmez, kelebeğe “dönüşür.” Ama uzun zamandır gitmediğiniz memleketinize gittiğinizde “değişim” görebilirsiniz. İkisi bu anlamda farklı şeylerdir.

Mevcudu iyileştirmek, geliştirmek = Değişim.
Yeni hali oluşturmak, yaratmak = Dönüşüm.

Sizin hangisine ihtiyacınız var?

Aslında püf noktası bu! Sizin hangisine ihtiyacınız var?

Bazen bu soruyu bilinçli sorarız, bazen de tamamen bilinçsiz.

Bir şeyler yeterince iyi gitmiyorsa, rahatsız olduğumuz şeyler açığa çıkıyorsa, huzursuz hissediyorsak, memnun değilsek harekete geçmeyi seçeriz ya da sezgisel bir şekilde o tarafa yönlendiriliriz.
İçinde kalmaya devam ediyorsan ya kurban bilinci vardır ya da öğrenilmiş çaresizlik.

Öncelikle belirteyim; dönüşüm bir rahatsızlık ile başlar. Çünkü kimse yeterince mutlu, iyi, memnun ve benzeri pozitif bir yaşam sürerken mevcut durumunu ve konumunu değiştirme yolunu seçmez.

İnsanlar konfor alanını yeterince rahatsızlık duyduğu zaman bazen isteyerek bazense zorunda kalarak değiştirir.

Bana gelen bazı danışanlarım; ben çok zor bir vakayım. Benim ahım gitmiş vahım kalmış. Son umut size geldim, işiniz benimle zor, der. Ses tonu umutsuz, bazen alaycı, bazen kendinden beklentisi kalmamışken ona derim ki; tam aradığım danışansın. Şaşırır ve sesinde bir neşe bir umut ortaya çıkar. Nasıl yani? Diye sorar.
Ben bana gelen danışanlarıma, halinden yeterince rahatsız mısın? Diye sorarım, derim. Çünkü kaybedecek bir şeyi kalmayan insanın tüm dirençleri de ortadan kalkmıştır. Bu kişiler dönüşmeye gönüllü ve artık tüm inadını bırakmıştır. Ve gerçekten dönüşmek için arayışa geçmiştir.

İşte böyle bir danışan danışmana teslim olur ve çok daha kolay iyileşir. Şifa bulur.

Bunu yaptığımız sayısız seansta izledik, gözlemledik.

Her dönüşüm böyle olmak zorunda değil tabi.

Bazısı bunu içinde hisseder. Bazısı sezgisel bunu yapması gerektiğini bilir.
Bazısı seçilmiştir. Pek çok şifacı erken uyanan ruhlardan oluşur.

Her evin bir şifacı ruhu vardır. O ailesinin seçilenidir. Erken uyansın, bilinç kazansın, diye başına sayısız iş gelir. Evinin şamar oğlanı, günah keçisi gibidir. Fiziksel çok kaza ve acılı olay yaşar. Hepsi; bir an önce sorgulayıp, kendini keşfetmesi ve yaptığı keşif sonrası ailesi ve çevresi için şifa veren olabilsin, diyedir. Başta farketmez. Çok gelgitler yaşar. Ama eninde sonunda kendini keşfeder. Hayatı sorgular, yaşamı ve tüm olanları… Sayısız soru sorar ve cevaplar almaya başlar. Önce belki kitaplar, sonra kişiler çıkar karşısına, teknikler ve yöntemler. Öğrenir de öğrenir. Uygulamaya başlar. Bir bakar evren onunla konuşuyor. Duyuları gelişir. Telepati ve sezgisel yetileri güçlenir. Kendine has bir güven duymaya başlar, kendine, yaşama, varoluşa karşı.

Yaşadığı onca olay ve sorun ona kendini keşfettirir. Yaşamın görünmeyen taraflarını, ona öğretilmeyenleri ve diğerlerini. Kendini iyileştirmek ve keşfetmek için çıktığı yol onu hiç beklemediği bir yere götürür.

Çoğu zaman yalnız kalma isteği artar ve yalnızken dolu dolu vakit geçirebilen bir birey olur. Bireyselleşir ama bütünün hayrına işler yapmayı seçer. Koşulsuz sevgi ile hareket eder. Bireysel değil bütünsel düşünür ve sayısız mesajı okuyabilen bir birey olur.

Biz meslektaş bazı arkadaşlar ile konuşurken şu fikre vardık; evrenle, ilahi olanla, yaratım ve yaratıcı ile iletişim kurmanın tadını alan bir birey asla ondan vazgeçmek istemez. Çünkü o güven, o bütünlük hissi şahanedir. Elbette ki zaman zaman sorgulamalar devam eder ama başladığı noktaya geri dönmeyi aklından bile geçirmez. Farkında olmadan katettiği yol hiç de azınsanacak gibi değildir çünkü.

Eğer dönüşmek istiyorsan, tüm korkularına rağmen soru sormaya, olanın ve görünenin ardına bakmaya, karşına çıkacak ve henüz bir fikrin olmayan tüm seçenek ve seçimlerle yüzleşmeye gönüllü olmalısın ve keşfettiğin yeni bakış açıları ve yeteneklerini kabul etmelisin. Çünkü insan ve yaşam, çocukluğundan beri ailen, okul ve çevresinin sana öğrettiklerinden çok daha fazlası.

Belki bir kelebek değilsin kozandan çıkacak, ama böyle olmadığını nereden biliyorsun?

Spritüel Yaşam Koçu İlyada Omayra Nur Çelik’in Megareform’daki profil sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Kendisinin Instagram sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Yorum Ekle

© 2021 Megareform © Tüm hakları saklıdır.