Gerçekte Sen Kimsin? – Canan Tütüncükara

Gerçekte Sen Kimsin? – Canan Tütüncükara

Eğitmen Canan Tütüncükara “Gerçekte sen kimsin ve kimin ilişkilerini yaşıyorsun” konulu bir söyleşi yapıyor ve dönüşümsel bir meditasyon çalışması yaptırıyor.

Boş bir kağıt alıp sol tarafına adımı soyadımı yazıyorum, sağ tarafa da ben kimim yazıyorum. Öncelikle istiyorsanız daha kolay olursa, Canan Tütüncükara yani kendi isimi soyisminizin olduğu tarafa, kendinizi nasıl hissettiğiniz ile ilgili bilgileri yazın. Ben şöyleyim, ben böyleyim diye.

Sağ tarafa da farklı hissettiğiniz, sanki başkasının alanını, enerjisini taşıyor gibi hissettiğiniz alışkanlıklarınızı ve davranışlarınızı veya tutumlarınızı yazın. Sonra da iki tarafta aynı gördüğünüz şeyleri birbirine bağlayın çizgiyle. Eğer ki bunların dışında kalan boş alanlar varsa oralara bakın. Bakalım onlar gerçekte kime ait ve neler demek istiyor size.

Bu çalışma sizin “Gerçekte Sen Kimsin?” sorusuna yanıt bulmanızı kolaylaştıracak. Eğer işin içinden çıkamazsanız bana yazabilirsiniz, fotoğrafını paylaşırsınız Instagram üzerinden DM’den, mesajdan. Ben onun yorum kısmını sizinle paylaşırım. Daha derinlemesine bir çalışma almak isterseniz onun için ayrıca bireysel çalışma içerisinde bulunabiliriz.

Kendinizi Tamamen Serbest ve Rahat Bırakın

Öncelikli olarak yeni katılanlarınız varsa aranızda sırtınıza, belinize, yani iskelet sisteminizde rahatsızlığınız varsa dizlerinizde, ayaklarınızı düz uzatabilirsiniz. İllaki o yogadır, şu meditasyon duruşunda bağdaş kurup oturmanıza gerek yok, benim öyle kısıtlamalarım yoktur.

Çünkü öyle olmaması gerekiyordur zaten bu çalışma için. Onun dışında eğer herhangi bir sıkıntınız yoksa  ve meditasyon deneyimlemek için dik oturuşta olmanız; gene ayaklarınızı uzatabilirsiniz fark etmez veya bağdaş kurabilirsiniz nasıl rahatsa.

Dik oturuyor olmanız, o sakinliği dinginliği deneyimleyebilmek için, ama onun dışında da uzanabilirsiniz, problem değil. Yakınlarınıza bir bardak su veya işte kendi şişeniz varsa suyunuz olsun.

Telefonunuzun sesi zaten kısıktır diye düşünüyorum, rahatsız etmeyin modunda da olabilir, olsun. Bir de üşüme hali, ürperme hali olabiliyor, yakınlarınızda bir örtü veya kendiniz için, üzerinize aldığınız bir hırka bir şey varsa o da yanınızda olması size destek olacaktır süreç için.

Nefesi Burundan Alıp Burundan Verin

Ben yönlendiriyor oluyorum ve bittiğinde de size tamamladığınıza dair buradan sesli olarak bilgi veriyor olacağım. Onun dışında sormak istediğiniz bir şey yoksa bir şey daha ekleyip sonra başlıyorum. Meditasyon içerisinde ve seansın içerisinde bazı derin nefes alıp vermenizi isteyeceğim.

Ben sizi yönlendirdiğimde ağızdan alıp ağızdan veriyor olacağım. Ancak burundan nefes alarak burundan verin, eğer burundan almanızda bir sıkıntı yoksa. Ama burundan alıp vermeniz sinüslerin ve bedenin rahatlığı için ve direk meditasyon haline geçebilmeniz için daha farklıdır.

Ama burundan alıp ağızdan da nefesi verebilirsiniz. Çok kolay olur. Ben rahat nefes sesimi duyabilmeniz için ve oradaki hani demo olarak size gösterdiğim nasıl almanız gerektiğini rahatlıkla yapabilmeniz için ağızdan nefes alıp ağızdan vereceğim.

Ama siz lütfen burundan alıp burundan verin veya burundan alıp ağızdan nefesinizi bırakın. Tek ricam şu, çalışma içerisinde söylediğimin dışında lütfen başka bir şey yapmaya çalışmayın.

Sadece Anda Kalın ve Odaklanın

Başka bir şey görmeye çalışmayın. Başka bir şey deneyimlemeye çalışmayın. Sadece olanı alın lütfen. Zaten güvenli bir alandasınız ve her daim şunu hatırlayın, siz hazır olduğunuz için bunu deneyimlersiniz ve ne kadarına hazırsanız o kadarını alırsınız.

O yüzden gönlünüz rahat olsun. Şimdi müziğimizi de tekrardan başlatalım bakalım. Evet şimdi hazırız sanırım, gelenler de dahil olacaktır. Gözlerimizi kapatalım. Rahat pozisyonda olacak şekilde vücudumuzun, bedenimizin özgürlüğüne izin vererek iyice gevşemesine izin vererek oturuyor veya yatıyor olduğumuz pozisyona geçelim.

Başınızın, boynunuzun, çenenizin iyice gevşemesine izin verin. Omuzlarınız iyice rahatlasın. Oturup veya uzanıyor pozisyona geçerek ayaklarınızı uzatabilirsiniz. Yakınlarınızda bir örtü veya bir hırka olabilir. Hafif ürperme üşüme hali hissedebilirsiniz derinleşeceğiniz için. Bir de su almanız yeterli olacaktır. Kullanmak istersiniz diye o da zorunlu değil. Vücudumuzun iyice gevşeyerek olduğumuz zemine bırakıyoruz.

Zihne İzin Verin Tamamen Rahatlasın

Şu ana kadar çok şey yaşadık, çok yorulduk, zihniniz çok meşgul oldu her şeyle. İzin verelim rahatlasın, gevşesin. Gerçekte Sen Kimsin? Aldığımız bu nefesle zihniniz huzuru, dengeyi, yeniden hissetsin, ki yaşamımızdaki bir çok şey de yeniden dengelensin.

Çenemiz rahat, dilimiz gevşek, çene kaslarımızı sıktığımızı hissediyorsak lütfen oraları rahat bırakalım. İhtiyacınız varsa ağzınızı aşarak çenenizi iyice aşağı düşerek de bırakabilirsiniz. Boyun kasları, omzumuz, sırtımız iyice rahatlasın ve bırakın olduğunuz alana.

Kalçalarınız, bacaklarınız iyice olduğu alana bıraksın ağırlığını. Ayaklarınız, kollarınız, elleriniz iyice gevşesin. Şimdi üç büyük derin nefes alıp vereceğiz. Aldığımız nefes burundan alıp burundan verilebilir, sadece doğal akmasına izin verin, zorlamadan çabalamadan ya da burnunuzdan alıp ağzınızdan bırakabilirsiniz.

Dediğim gibi ben siz, nefesimi ve o ritmi alabilmeniz, duyabilmeniz için ağızdan alıp ağızdan vereceğim. Yani şöyle. Ve aldığınız nefes göbek deliğinizin altındaki karın çakraya insin ve çıksın. Sanki bir daire çizsin. Çok doğal bir şekilde insin ve çıksın.


Uzmanın Megareform profil sayfasını incelemek için; Canan Tütüncükara

Kendisinin Instagram hesabını görmek için buraya tıklayınız.

Yorum Ekle

© 2021 Megareform © Tüm hakları saklıdır.