Access Araçları ile Hayatı Kolaylaştırmak – Banu Erçetin

Editör

Türkiye’nin En Büyük Değişim Sitesi Megareform’da bu haftanın canlı yayın konuğu Sayın B. Banu Erçetin oldu. Dönüşüm Rehberi/Kolaylaştırıcı B. Banu Erçetin, ’’Access Araçları ile Hayatı Kolaylaştırmak’’ konulu bu sohbette Access Bars uygulamaları ve araçlarından bahsetti.

Gamze Özcan : Merhaba, sevgili megareform izleyicileri. Herkese iyi akşamlar. Bu akşamki canlı yayınımıza hepiniz hoş geldiniz. Yine bugün megareform.com.tr’ nin çok önemli, çok değerli konuklarından birisi bizimle beraber olacak, bu akşam. Banu Erçetin’le beraber olacağız.

İzleyicilerimize de hoş geldiniz, diyoruz. Onlar, bizi hiç yalnız bırakmıyorlar, programlarımızda. Hep bizimle birlikteler. Biliyorsunuz programımızın formatında soru-cevap yoluyla gidiyoruz.  O kadar çok anlatılacak konu var ki, bu akşam. Şöyle ufaktan bir giriş yapalım. Şimdi bu akşamki konumuz; Access Bar uygulamaları ve araçları.

Tabi bu araçların çok farklı farklı bölümleri var. Farklı seansları var. Bunların bilgilerini alacağız sizden bu akşam. Ve hayatımıza nasıl etki ediyorlar? Hayatımızı nasıl kolaylaştırıyorlar? Bizim için böyle önümüzü nasıl açıyorlar? Onlara değineceğiz, birazcık da. Ama buna geçmeden önce isterseniz, Banu Erçetin’i bir kendi dilinden dinleyelim.

Banu Erçetin: Merhabalar. Ben, peyzaj mimarlığı tahsili yaptım. Yaklaşık kendi mesleğimi 5-6 yıl yaptıktan sonrasında hayatımda bir farklılık istedim ve diğer dünyaya aslında geçiş yaptım. 20 yıl kadar medyada, reklam satışı üzerine… İşte en alt kademeden yöneticiliğe kadar yükselen böyle bir kariyerim oldu. Çok fazla insan tanıdım. Çok fazla insan yapısı ve karakteri tanıdım. Bana, bu mesleğin de kattığı çok fazla şey oldu. 20 yılın sonunda artık farklı bir arayış… Yani bu realitenin iş yapış şekli, işe bakış şekli, insan ilişkilerine bakış şekli…

Medyanın içindeki o, iş ilişkilerine bakış şekli benim, artık bakışıma uymadığı için ayrıldım. Yaklaşık bir 4 ay sonra… Çalışmıyorken bir piknikte bir arkadaşla tanıştım ve bana, Access Bars’ tan bahsetti. Bunun öncesinde birkaç yıl öncesinde kişisel gelişimle ilgili…

İşte merak ettiğim seanslara katılmaya, birçok kitap okumaya başlamıştım. Doğuştan gelen, sanıyorum böyle bir öne çıkan, bir kapasite herhalde. Duru görü yeteneğim vardı.

Tabi bu kişisel gelişim alanında birçok şeyle ilgilenmeye başlamadan önce bunun adının, duru görü olduğunu da bilmezdim. Sonradan okuyarak, sorarak vesaire. “Ah! Evet, bunun adı, duru görüymüş.” diye, onu da öğrenmiş oldum.

Access Bars’ la tanışmam benim için gerçekten bir dönüm noktasıdır, hayatımda. Bundan 7 yıl önceydi. İlk seans itibariyle gerçekten çok büyük farklılıklar oldu. Kendimle ilgili… Kendi hayatımda, kendimi fark etmem ve bunun çok kolayca açığa çıkması…

Bunların hepsi beni büyüledi. Sonrasında da hemen eğitmeni olmaya karar verdim. Çünkü hakikaten bu, benim “Evet, hani bir şey olmalı. Hem kolay olmalı hem etkili olmalı!” dediğim şeyin cevabıydı, benim için. Bu sebeple de Access Bars eğitmeni oldum.

Yaklaşık 1-1,5 ay içerisinde gerekli eğitimleri alarak Bars eğitmeni oldum. İlk birkaç yıl… İlk 1-2 yıl böyle hafif bocalama devreleri oluyor. Çünkü bu realitede birçok şeye alışmış oluyorsunuz. Birçok şey size yüklenmiş oluyor.

Bunları aşmak çok kolay olmadı. Araçlara alışmak da çok kolay olmadı. Ancak işte zaman içerisinde… Bu 7 yıllık süre içerisinde artık her aracı bedenlenerek yola devam ettiğim için şimdi hem kendime… Her gün… Hem danışanlarıma hem sınıfıma gelen katılımcılara, öğrencilere… Bileşimde olan ne varsa aktarmaya çalışıyorum.

Benzer

Yorum Yaz