Yeni Ay ve Bizlere Etkisi – Lale Kekeç

Editör

“Evet, Sevgililer Günü’nde yeni bir yayın yapıyoruz. Aslında biraz geç kaldık, ama kısmet bugüneymiş. Tekrar hepiniz hoş geldiniz.

Herkes hoş geldi. Şimdi biraz zorlu bir yeni aya girdik ve girer girmez de zaten etkilerini göstermeye başladı. Ama ondan önce ben kimim ve bu konuşmaları neye istinaden yapıyorum, kendimi bir tanıtmak istedim.

Ben Lale Kekeç. Astroloğum. Hem danışmanlık veriyorum, hem de eğitim. Gökyüzü Astroloji Akademisi’nin kurucusuyum. Öğrencilerimle, danışanlarla mutlu mesut beraber keyifli vakit geçiriyoruz.

Kedilerimle beraber yaşıyorum. Ankara’dayım. Astroloji benim dünyam. Tabii, bakmayı, görmeyi, öğrenmeyi hep seviyorum. Merak ediyorum. Epeydir bu ilgi alanım. Çocukluğumdan beri her şeye bakmayı seviyorum.

Meraklı bir tipim. Anlatmayı da seviyorum. Umarım faydam da oluyordur. Öğrenmeyi ve öğretmeyi amaç haline getirdim. Sizin burcunuz nedir bu arada?

Ben başak burcuyum.

“Başak. Sıra sıra Başak ne güzel. Ama tabii tek bir burcumuz yok, haritamız var asıl olan. Dolayısıyla klasik olarak sorulduğu zaman, değil mi? Hani, ‘Burcun nedir? Evet, ne değildir?’ Böyle bir cevap veriyoruz şimdi. Bu bağlamda, tabii, bu bilgilere dayanarak yeni ayı anlatıyor olacağım.

Üstüne bu dönemde neler var, sadece yeni ay değil, durumumuz nedir, bundan bahsediyor olacağım. Onun haricinde de kişisel olmazsa eğer, kişisel haritalarınız üzerinden olmazsa, genel etkilere istinaden sorularınız varsa, onları da vaktimiz kalırsa cevaplayabilirim.

Ama dediğim gibi, “Haritada bana şöyle oldu, böyle oldu,” dediğiniz zaman, benim haritayı incelemem gerekiyor.

İlk önce yeni ayın tanımından başlayalım. Ay döngüsünün, tabii insanlığın gelişiminden beri evrimsel süreçte takip edildiğini, gökyüzünün takip edildiğini, kodlamak adına, döngüleri anlamak ve zamanın kalitesini anlamak adına insanların takip ettiğini biliyoruz.

Yani gökyüzünü gözlemlemek, insanlık var olduğundan beri var. Bu aslında etrafa bakmakla alakadar bir konu. Dolayısıyla burada bizim şu anda popüler astrolojinin getirisi olan sosyal medya üzerindeki yayılmanın kolaylaştırıcı etkisiyle yeni ay ve dolunayı çok biliyormuşuz gibi olsa da aslında insanlık tarihinde çok eskilere dayanan bir gözlem. Ay takvimi kullanılması.

Biz de sosyal medyada en çok kişileri, halkı ilgilendiren kısımda hemen bir yeniay ve dolunay yazılarını yazıp enerjilerden haber veriyoruz. Veya hangi konular sonlanacak, hangi konular yeni Ayla start alacak diye bilgilendiriyoruz.

Ama yeni ay aslında bir süreci de haber veriyor bize. Oiş ve oluşların odağını bize anlatıyor. Bir burç üzerinde güneşle ayın aynı derecede birleşmesi bize yeni ay başlangıcını veriyor.

Oradan itibaren yaklaşık 28 günlük süre boyunca o konular gündemimizde oluyor bizim.

Benzer

Yorum Yaz