Merkür’ümüzle Algılar, Mars’ımızla Adım Atarız – Nazlı Aypak

Editör

Astrolog Sayın Nazlı Aypak ile Astroloji Eğitim Süreci üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

Ben Nazlı AYPAK .Doğum haritası benim tabirimle KOVALARCA KOVA bir insan . Gökyüzüne ilk adımlarımı annemin ve babamın ilginç dergi ve kitapları sayesinde attım. Örneğin, rahmetli Ata Nurin’in “Bilinmeyenler Dergisi”, Erich von Däniken’in “Tanrının Arabaları” ve birçok evrensel bilgiyi içeren ilgi çekici kaynakları beni hep gökyüzüne, uzaya yönlendirdi.

Resmi astroloji eğitimime 2019 yılında değerli hocalarım sevgili Berk Buğra Bahadırlı ve Sinem Leyla’nın birlikte düzenlediği “Temel, Orta ve İleri Seviye Astroloji” eğitimine katılarak başladım. Aynı yıllarda sevgili Tuğba Karadayı ve Kenan Yasin Bölükbaşı tarafından düzenlenen “Karma ve Ezoterik Astroloji” eğitimlerini de tamamladım. Bu süre zarfında, tarzları farklı olan 4 hocadan aynı konuları 4 farklı şekilde öğrenerek ve bu iki eğitime aynı anda katılarak benzersiz bir deneyim yaşadım.

Malesef, bu hocalarım daha sonra ortak eğitimler düzenleme fırsatı bulamadılar. Hepsine emekleri için çok teşekkür ederim. Aynı yıllarda, Harvard Üniversitesi’nden uzaktan eğitim alarak PredictionX: Omens, Oracles & Prophecies astronomi ve kehanetler programını tamamladım. Sınavı geçerek sertifikamı aldım. Bu eğitim boyunca, binlerce yıldır farklı kültürlerde kullanılan hem bilimsel hem de tahmine dayalı öngörü sistemlerinin benzerliklerini, farklılıklarını ve çeşitli araştırma örneklerini içeren bir programı Harvard’lı hocalarımızla birlikte tamamlamaktan büyük memnuniyet duydum.

 Bu alana uzmanlaşmaya ve başka insanların hayatına dokunmaya karar vermeniz nasıl oldu? Biraz kendi yolculuğunuzdan ve hikayenizden bahseder misiniz?

2019 yılında öğrendiğim bilgileri kendi haritamda ve sınıf arkadaşlarımın haritalarında pratik yapmak ve doğrulamak için “Astro Altın Günü” adlı bir WhatsApp grubu oluşturdum. Her hafta, sınıf arkadaşlarımla birlikte öğrendiğimiz konuları birbirimizin haritalarında analiz etmek amacıyla ücretsiz bir etkinlik grubu kurduk. 4 yılın sonunda, bu etkinlikler binlerce kişiye ulaştı.

Bu etkinlikler sayesinde gerçek insanlar üzerinde öğrendiğim bilgileri anında test etme ve doğrulama şansım oldu. Ayrıca, yaptığım eğitimler ve seminerler aracılığıyla öğrendiklerimi başkalarına aktarmaya devam ediyorum.Tüm danışanlarım, sınıf arkadaşlarım ve Astro Altın Günü grubunun sürekli üyeleri sayesinde öğrendiklerimi test etme ve anlama fırsatı buldum.

Uzman olduğunuz alanda danışanlarınız size en çok hangi sorunlarla geliyorlar?

İnsanlar çoğu yaşam amacını merak edıyor. Ben bu dünyaya neden geldim? Misyonum ne? Görevim ne? Potansiyellerim ne? Doğru seçimler mi yaptım ve tabiki beni neler bekliyor … Ben harita analizlerimde en çok kişinin gölgelerine bakarım. Bunun için de astrolojide gösteren bir gösterge vardır. Gölgelerimiz bizi çok önemli yanıtlara götürür. Kaçtıklarımız, korktuklarımızı, ertelediklerimiz …Bunların altında yatan çok önemli etkenler vardır ve evet astrolojik haritada eğer saati doğru ise bunu görebiliriz.

Kişi eğer gölgeleriyle barışırsa o zaman zaten misyonu, potansiyellerini, görevin , amacını her şeyi bulmuş olur. Gelecek tahminlerinde ise olasıları bahsederiz ama kesinlik gelecek zaman ekleri kullanamaya dikkat ederiz .Şu kesin olacak bu olacak gibi yorumların haddimizi aşan yorumlar olduğunu düşünürüm …Ben olasıkları söylerim, en objektif ve seçenekleriyle beraber kişinin cüz’i iradesi o seçimi yapar…

Son zamanlarda neler yapıyorsunuz, hangi alana odaklanıyorsunuz?

Şu anda 21 Adımda Harita Okuma isimli kitabım yeni çıktı onun eğitimini planlıyorum . Halen yazdığım; yine yaptığım seminer ve eğitimlerin derlemesi olan ve geliştirdim diğer bir teknik olan Elementsel Checkup up adlı kitabımı da bitirmek istiyorum . Ayrıca her ay yaptığım yine fikri bana ait olan ASTRO BİLGİ yarışmalarım olacak. Yine fikir sahibi olduğum Her ay 06 SUBAT depremini hatırlatmak için yaptığımız ASTRO FAYDA seminerine devam ediyoruz. Mart ayından bu yana değerli arkadaşlarımın yardımıyla yapılan seminerlerle birçok aileye yardımda bulunduk. Şubat depreminin unutulmaması için güzel bir farkındalık çalışması olduğunu düşünüyorum.

Son yıllarda bu alana ilgi oldukça arttı. Özellikle sosyal medyada çok fazla bir bilgi kirliliği de yaşanıyor. Siz bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Türkiye haritası su elementi yüksek duygusal ve başkalarından sihirli değnek arayan bir yapısı var. Bu ülke insanları şifayı, ilacı hep başkasının söyleyeceklerinde veya önerilerinde arayan ruhlarla dolu… Astroloji de bizi insanların duygularına röntgen çekebilme imkânı verebilir. Bu bilginin nasıl kullanıldığı tabiki astroloğun kendi potansiyeline bağlıdır sonuçta astroloğun da bir haritası var.

Eğitim veren astrologların da haritası var. İnsanları kolay manipüle edebilir ya da insanlara menü sunarak inşaların kendi seçimlerini kendi yapmalarına da imkân verebilir. Her şeyi astrolojiye bağlamak bence hatalıdır. Astroloji’yi nasıl kullandığımız çok önemlidir. Karma yaratabilir başka insanların hayatına sözlerimizle dokunarak zarar verebiliriz ki bu da bizim karmamız olur.

Bazı insanlar potansiyelleri olmasına rağmen değişim için adım atamıyorlar, bir türlü harekete geçemiyorlar. Bunun sebebi nedir?

Hepimizin haritasında eylemlerden sorumlu devlet bakanı olarak bilinen Mars gezegeni vardır. Mars gezegeni astrolojide enerjini, paranı, zamanı nasıl harcadığını gösterir. Kişinin haritasında diğer göstergelerine bağlı olarak eylemlerini nasıl gerçekleştirdiği gösterir ve bunun birçok kombinasyonu olabilir.

Merkür’ümüzle algılar, Mars’ımızla adım atarız. Potansiyellerimizi ise haritada birçok gösterge ve yerleşime bakarak bulabiliriz. Eğer kişi potansiyelini kullanmıyorsa hayat ona tekerrürleri getirir ve kişi farkındalığa bağlı olarak aynı seçimleri ya yapar ya da değiştirir.…Herkesin fardındalık düzeyi ve potansiyelini kullanma becerisi farklıdır.

Yaptığınız işin ruhsal, psikolojik ve spiritüel bir tarafı olduğu için bazı kişiler bu alana ön yargıyla yaklaşıyor. Hatta hiç inanmayanlar da var. Bu tarzda bir düşünceye sahip olanları nasıl ikna etmek gerekiyor?

Kimseyi ikna etmek zorunda değiliz. Herkes kendi işini en hakkıyla layıkıyla dürüst ve objektif şekilde yaparsa zaten Astroloji’ye de bakış açısının de değişeceğini düşünüyorum. Yoksa bu yargılar devam eder. Çünkü ben de olsam ben de inanamazdım . Bu işe manipülasyon , gerçek dışı, mantık dışı yaklaşan insanları gördükçe ben de üzülüyorum.

Bu alanda hizmet almak isteyenlere ne tavsiye edersiniz? Hizmet alacakları uzmanlarda hangi özelliklere dikkat etsinler?

BIr uzmanla çalışmadan önce, seansa ve süreci deneyimlemeye ne kadar isteklili olduğunuz çok önemli. •Bu uzmanla güvende hissedebilir miyim? •Değerleri ve enerjisi bana uygun mu? •Sunduğu süreç, seans süresi, konumu, ücreti benim için uygun mu? •Uzmanın eğitimi ve referansları neler? •İşini severek yaptığını hissediyor muyum? Bu soruların yanıtını bulmak için tavsiyem:

1. Önce onu araştırın. En basiti Google yazın bakalım neler çıkacak.

2. Onu izleyin, mümkünse canlı videolarını ve yayınlarını

3. Geri dönütlerini okuyun ya da varsa daha önce danışmanlık yaptığı kişilerle iletişime geçin.

4. Ve söyledikleri ile yaptıkları arasında tutarlılığı gözlemleyin…

5. En önemlisi çıkarttığı kitapları araştırın, inceleyin.

Çünkü kendine şifası, katkısı olmayan bir insan başkasına bunu sunamaz… Herkes kendi malzemesi kadar başkasına koçluk, rehberlik, eğitmenlik yapabilir… Umarım katkısı olur, seçimlerinize…

Sizin gibi profesyonel olarak bu mesleği yapmak isteyenlere ne tavsiye ediyorsunuz?

 25 yılın sonunda öğrendiklerim şunlardır: Pratiğe dökülmeyen bilgi, maalesef ezberden öteye geçemiyor. Ne kadar eğitim alırsanız alın, bilgileri uygulamaya geçirmediğiniz sürece gerçek anlamda öğrenme ve gelişme sağlanamaz. Güncellenmemiş, kalıplaşmış bilgiler sorgulanmadıkça zaman kaybı olabilir. Turisti görünce derdini anlatamayan, ancak sınavdan 100 alan öğrenciler gibi olmamalıyız.

Piyasada birçok teori anlatan kitap olmasına rağmen, maalesef uygulamaya yönelik kitaplar yoktur. Umarım benim gibi pratik yapmayı teşvik eden kitapların sayısı artar ve diğer astrolog arkadaşlarıma ilham olur. Örneğin, size “Satürn sana şu etkiyi yapar!” dendiğinde, bu bilgiyi kendi haritanızla karşılaştırarak deneyimleyin. Gerçekten böyle bir etki hissediyor musunuz? Nasıl deneyimlediğinizi kendiniz analiz edin. Kovalarca faydalı bilgi akması dileğiyle kolektif olarak objektif bilgi paylaşımına devam etmeliyiz.

Astrolojide aynı konuyu farklı astrologlardan dinlemek yardımcı olur mu?

Evet. Sadece tek yoruma bağlı kalmayın çünkü herkesin astrolojiyi ve hayatı kendi bakış açısına göre algıladığını unutmayın. Astroloji’de ne kadar çok bakış açısı olursa, o kadar zengin yorumlama yaparsınız. En önemlisi; Astroloji’yi neden öğrenmek istediğinizi kendinizde sık sık hatırlatın. Bu bilgileri veya eğitimi neden aldığınızı unutmayın.

İlk önce kendi haritanızı yani kendi potansiyellerinizi anlamalı sonra başka haritaları (insanları) analiz etmeli. Geçmişinize bol bol geri dönüp, gerçekten o evi, o gezegeni, o burcu nasıl deneyimlediğinizi analiz edip hatırlamaya çalışın. Astro yolculuğunda yolunuz açık olsun..

Pratik yapmaya ne zaman başlayabilirim?

Hemen. Okuduklarınızı öğrendiklerinizi, önce kendi haritanızda, sonra etrafınızdaki insanların haritalarında deneyin. Başlangıçta iyi tanıdığınız arkadaşlarınızın, akrabalarınızın doğum haritalarını analiz etmeye başlayın ve onları kodlayın.Haftada 3 kişi üzerinde bilgilerinizi deneyin. Onlara sorular sorun, öğrendiklerinizi test edip, öğrendiklerinizi basitçe kullanın ve muhakkak onlardan geri dönüş alın.

Örnek: “Arkadaşım senin Ay burcun Kova. Peki sen bunu böyle mi deneyimliyorsun? Ya da nasıl deneyimliyorsun? Onun söylediklerini not alıp, haritasına bakarak bilgileri değerlendirin.Sonra o kişiyi kodlayın. Örneklerde kullanılan kelimeleri zenginleştirin. Örnek; Annem Ay Aslan, kızım Merkür Aslan eşim Marsı Boğa, kaynanam Güneş Yay, patronum Satürn Retro, komşum 12.evi baskın çalışıyor gibi…

Sevdiğiniz ünlü haritalara bakıp öğrendiklerinizi test edin. Örnek: Albert Einstein Merkür Retro Balıkmış demek ki Retro’lar fena değilmiş, Kıvanç Tatlıtuğ Venüs Başakmış demek ki güzel sevebilirmiş gibi merak ettiğiniz insanların haritalarına bakmak, eğlenerek öğrenmenize neden olur. Kullandığınız kelimelere çok dikkat edin. Kötü, pis, çok fena, yandım, mahvoldum gibi olumsuz kelimeleri yorumlardan çıkarın.

Öngörüye ne zaman başlayabilirim?

Başlangıçta dikkatinizi, öngörü yapmaktan ziyade, kendi doğum haritanıza odaklayın. Gezegen, burç, ev ve yöneticileri, elementleri analiz etmeye çalışın. Ana harita detaylı okunmadan öngörüye geçmek, hatalı yorumlara neden olabilir. Ezberlemem mi gerekiyor? Kesinlikle bilgiyi ezberlemeyin.

Haritanızdaki ev, burç, gezegenlere gerekirse kendi anlayacağınız şekilde takma isim verebilirsiniz. Örnek; bunlar benim verdiğim takma isimlerden bazıları… 12. ev-Sırtım, 8. ev-Fırın, 4.ev-Buzdağının altı,10. ev-Buzdağının üstü…

Son olarak sizi dinleyenlere/bu yazıyı okuyanlara bir mesajınız var mı? Adım adım astroloji çalışmaya nasıl başlarım? Ve Hangi kaynak kitapları kullanmalıyım?

Deneyimli bir rehberlik/danışmanlık almadan astroloji kitapları okumayın. Piyasada çok sayıda astroloji kitabı olduğu için sizin seviyenize uygun olanı bulun. Fazla kitap okumak, fazla bilgi demek değildir. Beyin kullanılmayan bilgiyi depolamaz bu yüzden bol pratik yapmanız gerek.

Seviyenize uygun olmayan kitaplar okumak sizi şaşırtabilir, moralinizi bozup astrolojiden soğumanıza neden olabilir. Bu yüzden bir konu anlaşılıncaya kadar, diğer konu veya kitaba geçmeyin. .

Benzer

Yorum Yaz