Önceliğiniz Kendiniz, Beden ve Ruh Sağlığınız Olsun! – Esra Zeren

Editör

Pilates ve Yoga Eğitmeni Sayın Esra Zeren ile ‘Önceliğiniz Kendiniz, Beden ve Ryh Sağlığını Olsun!’ konusu üzerine keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Hoşgeldiniz, Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

Merhaba, ben Esra Zeren. 22.05.1990 Karamürsel doğumluyum. İngilizce işletme ve Spor yönetimi mezunuyum.

Bu alana olan ilginizi ilk ne zaman fark ettiniz?

11 yaşımda skolyoz teşhisi konuldu. Yüzme ile başladım, yaşım 18’e gelince fitness ile devam ettim. Skolyozum düzelmediği için İstanbul’a pilates derslerine gitmeye başladım.

Özel sektörde işe başladım fakat yıllarca pilates yapmama rağmen skolyozum düzelmedi. Daha sonra dedim, ben kendim eğitim almalıyım. 22 yaşımda eğitimlere başladım. 26 yaşımda ameliyat oldum ve mesleğime devam ettim. Sağlığım beni işime sürükledi.

Bu alana uzmanlaşmaya ve başka insanların hayatına dokunmaya karar vermeniz nasıl oldu? Siz mi seçtiniz yoksa başka birileri mi sizi teşvik etti? Biraz kendi yolculuğunuzdan ve hikayenizden bahseder misiniz?

Bu yolu sağlık sebepleri nedeniyle ben seçtim ama insanlara yardım etmek, onlara faydalı olmak da hoşuma gitti. Doktorlarım, eğitmen hocalarım destek oldu. Doktorlarım beni seminerlere davet etti. Yapamazsın denilen her şeyi yaptım ve çabuk toparladım.

Siz bir yandan da bildiğimiz kadarıyla sürekli kendinizi geliştirmeye ve bu alanda en son gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyorsunuz. Bu konuda son zamanlarda neler yapıyorsunuz, hangi alana odaklanıyorsunuz?

Sürekli kitap okuyorum, online ve yüz yüze eğitimler alıyorum. Kendimi çok dinliyorum. Üyelerin isteklerini, ihtiyaçlarını dinliyor, gözlüyor ve ona göre çalışmalar yapıyorum.

Son yıllarda bu alana ilgi oldukça arttı. Özellikle sosyal medyada çok fazla bir bilgi kirliliği de yaşanıyor. Siz bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bir tane eğitim alan salon açıyor, ders veriyor. Üyeler sakat kalıyor, sonra biz uğraşıyoruz. Eğitim almış bizler hala sınavlara giriyoruz. Bu kadar kolay olmamalı.

İnsanların farkındalıkları arttıkça hayatlarında yolunda gitmeyen ve kötü giden şeyleri değiştirmek istiyorlar. Bedensel ruhsal ve zihinsel açıdan sizden hizmet alanlarda nasıl bir etki bırakıyorsunuz?

Derse gelen üyeler ders sonu mutlu ayrılıyor. Ve çoğu kişinin söylediği sözlerle kendimi daha iyi hissediyorum. Ruhuma çok iyi geliyor. En çok ”Kendim için bişeyler yapıyorum ve çok mutluyum” gibi cümleler kullanıyorlar. Veya ”Sizi görmek, sizinle ders yapmak beni rahatlatıyor. Hem bedenim hem ruhum derste doyuyor.”diyorlar. Bu tarz cümleleri üyelerimden duydukça çok mutlu oluyorum.

‘Önceliğiniz her zaman kendiniz, beden ve ruh sağlığınız olsun.”

Bu alanda faaliyet gösteren diğer uzmanlardan farklı olarak neler yapıyorsunuz?

Benim önceliğim postür (duruş). Önce üyenin omurgasının sağlıklı olması lazım. Bunu göz önünde tutarak çalışıyoruz. Ve tabi burada mutlu olmaları benim için önemli. Elimden gelen tüm olanakları sağlıyorum. Üyelerin derse gelirken yanında çocukları bile olsa, onların mutlu olması benim için önemli.

Hiç unutamadığınız bir danışan hikayeniz var mı? Size hangi sorunla geldi ve sürecin sonunda ne oldu?

O kadar çok üyem oldu ki hangi birisini anlatayım. Fiziği hayal ettiğinin ötesine geçenler, derste hamile olduğunu öğrenenler. Sonra hamile pilatesiyle devam edip, doğum yapıp çocuğu ile ders gelenler… Skolyoz ile süreci harika geçirenler… Biz bir süre zaten sonra çok iyi arkadaş ve aile oluyoruz.

Siz hayatınızdaki dalgalı dönemleri nasıl atlatıyorsunuz? Yaptığınız bu çalışmaları siz kendinizde nasıl deneyimliyorsunuz?

Bol pilates, yoga, meditasyon ve yürüyüş yaparak geçiriyorum. Okuyup yazıyorum ve bu şekilde rahatlıyorum. Pilates ve yogada nefes egzersizi bile beni iyileştiriyor. Kasların nasıl çalıştığını bilmek, hissetmek beni daha iyi hissettiriyor, bu da mesleğimi daha iyi yapmamı sağlıyor.

Son olarak bu yazıyı okuyanlara bir mesajınız var mı?

Önceliğiniz her zaman kendiniz, beden ve ruh sağlığınız olsun.


Benzer

Yorum Yaz