Yargısız Alandan, Olup Bitene Gözlemci Olarak Bakmak – Pınar Güven

Editör

Bütünsel Regresyon Terapisti Pınar Güven ile Megareform Dergisi için çalışmaları hakkında bir röportaj gerçekleştirdik. Pınar hanım, “Bedenimizde zihnimizde olup biteni farketmek çok kıymetli” diyor.

Biraz kendinizden bahseder misiniz?

Pınar Güven 1985 doğumluyum. İstanbul’da doğdum. Çok uzun yıllar spiritüel konularda araştırmalar yaptım ve eğitimler aldım. Yolcuğum kişisel gelişim üzerine bir kitap yazarak başlamak oldu. Kitabımın ismi ZEYREK Tarot Rehberliği – Melek Kartları Rehberliği Altında Işık çalışması – Enerji Terapi Bütünsel Regresyon – Geçmiş yaşam Terapi Eft – Reiki Master- Bilinçaltı Terapi Şamanik enerji çalışmaları. Bireysel ilişkilerle ilgili Terapi ve dahası…

Bu alana olan ilginizi ilk ne zaman fark ettiniz?

Bu alana ilgili değildim. Bir çok problemim vardı çözemediğim, bedensel rahatsızlıklar ve duygusal sorunlarım artmaya başlamıştı 9 yıl önce ve kendimi alternatif tıp olarak burada buldum.

Bu alanla ilgilenmeye başladıktan sonra sizin hayatınızda neler değişti?

Bakış açım değişti. Bedenimdeki sorunları çözdüm, alt duygulara çalışarak,duygusal olarak kendimi yönetmeye başladım. Neyi istediğimi neyi istemediğimi fark ettim. Eskiden problemlerin başkalarından ve dışarıdan kaynaklandığını düşünüyordum meğer benim iç dünyamda ki sıkıntılarla ilgili, karşılanmayan ihtiyaçlarım olduğuna şahit oldum.

Uzmanlaştıktan sonra kendi hayatınızda değişiklikler oldu mu?

Çok fazlaca oldu ve devam ediyor,katman katman açılan bir süreçtir. İnsanın kendi dürtü güdülerini çözmek. Bedensel olarak çok hafif hissediyorum. Yaşamayı seviyorum. Şikayetlerim bitti yaşama karşı. Kendi varlığımın sorumluluğunu almak iç dünyamı ve dış dünyamı dengeledi.

Zihinsel olarak daha esnek çözüm odaklı oldum. Sağlıklı kararlar almak ve daha güvenli ve cesur hissediyorum. İnsanlara karşı daha samimi sevgi doluyum. Derin iletişim kurabiliyorum. Uzmanlaşmaya karar vermeniz nasıl oldu? Bu alanı ben seçtim. Başkalarına dokunmak ve onları mutlu görmek, kendi kararlarına saygı duyup, sadece kendi yollarını hatırlamak bana iyi geliyor.

Bu alan son zamanlarda oldukça popüler oldu. Bu ilgiyi nasıl yorumluyorsunuz?

Birbirine danış olan ruhlar, dünya da farkındalık için,gelişim, dönüşüm ve katkı olmak için burada paylaşım yaptıklarını düşünüyorum. Bu alanda bilinçlerinin açılması, eski alışkanlıkların bitmesi ve bağımlılık geliştirdikleri konuları bırakmasına alan açtı.

Danışanlarınız en çok size hangi sorunlarla geliyorlar?

Depresyon, hastalıklar, Aile ve ikili ilişkiler,kısır döngüler,,(takılı kaldığımız döngüler) fobiler, maddi alanda kıtlık bilinci, psikolojik sorunlar.

Özellikle odaklandığınız ve danışanlarınızda çözüm bulduğunuz alanlar nelerdir?

Bireysel regresyon çalışmaları, çünkü direkt konuların kaynağına inerek terapi yapmak hızlı dönüşüm sağlıyor. Regresyon Eğitimi (Uygulayıcı) Kozmik enerji çalışması, beden zihin ve ruh bütünlüğü için dengeleme oluyor. Online Atölyeler çalışmaları ve kişisel gelişim üzerine çalışmalar dönüştürücü oluyor.

Son zamanlarda neler yapıyorsunuz, hangi alana odaklanıyorsunuz?

Şu an kişisel gelişim üzerine bir kitap hazırlıyorum. Yoüunluk verdiğim konular regresyon, yoga,somatik çalışmalar, nefes çalışmaları ve rahim çalışmaları.

En büyük hayaliniz ve projeleriniz neler?

Üzerinde çalıştığım kitabı çıkartmak. Astrolojik çalışmalarımda daha fazla ilerlemek. Bilgi sonsuzdur ve her zaman gelişim için daha fazlası gerekebilir.

Son yıllarda bu alana ilgi oldukça arttı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Evrenin bir matematiği var ve herşey denge üzerine kurulu. Bireyin kendi alanında araştırma yapması önemli. Bireyin talebi ve çok çeşitlilik sebebiyle böyle görünüyor olabilir. Neyin iyi gelip gelmeyeceğine kişinin kendi deneyimi üzerinden görünür olur.

Sizden hizmet alanlarda nasıl bir etki bırakıyorsunuz?

Öğrenmemiz gerekenler var. Bedenimizde zihnimizde olup biteni farketmek çok kıymetli. Geri bildirim aldığımda, bedensel şikayetlerin azalması bireysel olarak gelişim ve durumlara göre rahatsızlıkların ortadan kalkması, ilişkilerinde yapılanma,daha sağlıklı düşünme biçimi, psikolojik sorunların kalkması.

Bazı insanlar potansiyelleri olmasına rağmen değişim için bir türlü adım atamıyorlar. Bunun sebebi nedir?

Limbik sistemin ve amigdalanın işleyişini öğrenmek gerekiyor.Travmatik olaylar olabilir,bulundukları güvenli alandan çıkmamak,değişime izin verirse bir çok konu durum değişicektir çünkü. Bazı kişiler bu alana ön yargıyla yaklaşıyor.

Bu tarz düşünceye sahip olanları nasıl ikna etmek gerekiyor?

Spiritüel’in ikna etmek gibi bir çabası olmaz. Kişi hazır olduğunda rehberi de önüne çıkar ya da olaylar ve durumlar bireye her türlü açıdan görmesi gerekiyorsa gösterilir.

Özel yaşamınızda kişiler hakkında analiz yaptığınız durumlar oluyor mu?

Hayatımda ki herkesin olma halini kabul ediyorum. Yorumlamıyorum. Destek istediklerinde yanında oluyorum.

Bu alanda faaliyet gösteren diğer uzmanlardan farklı olarak neler yapıyorsunuz?

Regresyon çalışmalarında konuları bütünsel olarak ele alıyorum. Psikolojik, zihinsel ve enerjisel çalışıyorum. Doğada çok vakit geçiriyorum. Bol bol da seyahat ediyorum.

Hiç unutamadığınız bir danışan hikayeniz var mı?

Size hangi sorunla geldi ve sürecin sonunda ne oldu? Bu konuda çok farklı deneyimler oluyor bireyin kendi yaşamı ile ilgili azmi her daim dönüştürücü oluyor.

Bir örnek verirsem; Fibromiyalji ve mide rahatsızlıklığı ile geldi üç seans sonrası regresyon çalışmasında sonra rahatsızlık tamamen ortadan kalktı.

Siz hayatınızdaki dalgalı dönemleri nasıl atlatıyorsunuz?

Kendimi gözlemliyorum şuan bana ne oluyor. Duygusal durumlarım neyi nasıl hissettiğim ve hissetiklerimin düşüncelerimi nasıl etkilediği durumlara bakarak, çözebileceğim bir konu varsa adım atıyorum. Çözemiyorsam da olanı olduğu haliyle kabul ediyorum. Olana direnmiyorum. Sonra tekrardan beden zihin kendi dengesine geliyor.

Bu alanda hizmet almak isteyenlere ne tavsiye edersiniz? Hizmet alacakları uzmanlarda hangi özelliklerin olup olmadığına dikkat etsinler?

Bireylerin gerçekten ne aradıklarını bilmek gerekiyor. O yüzden çok geniş kapsamlı bir konu. Araştırma yapsınlar bol bol. Aklıyla kalbi onay veriyorsa bir yerden başlayıp adım atabilir ben öyle yapmıştım. Bir de 20. sorunun cevabına bakabilirler.

Sizin gibi profesyonel olarak bu mesleği yapmak isteyenlere ne tavsiye ediyorsunuz?

Limbik sistemin çalışma mekanizmasını öğrenmek. Sinir sisteminin işleyişini araştırmak. Beden anatomisini bilmek. Bedensel egzersizlere dikkat etmek. Psikolojiye ağırlık vermek Empati özelliğini geliştirmek. Kuran ve Tasavvufa yer açmak. Evrenin işleyişini araştırmak ve bol bol belgesel izlemek

Son olarak okuyucularımız için bir mesajınız var mı?

Hepimize mesajım var. Yargısız alandan gözlemci olarak, olup bitene bakmak. Anlık cevaplar vermek yerine,durup düşünüp esnek bir farkındalıkla şefkatle birbirimize yaklaşmak. Yaşadığımız herşey bizim gelişimimiz için oluyor bunu fark etmek. Kalbimden kalbinize esenlik diliyorum.

Benzer

Yorum Yaz