Arzu Ettiğiniz Herşeyi Tezahür Ettirebilir Misiniz? (Manifesting)

Editör

Hayallerinizi gerçeğe dönüştürmek sıkı çalışma ve sabır gerektirir. İşte hayatta istediklerinizi tezahür ettirmek için sizler için hazırladığımız bazı ipuçları.


Hayalleri gerçeğe dönüştürmek herkesin dilek listesinde yer alır. Ancak sadece özlem duymak her şeyin sihirli bir şekilde gerçekleşmesini sağlamaz. Hedefler belirleyerek ve onlara ulaşma niyetinizi açık tutarak proaktif bir şekilde bunun için çalışmalısınız. Bunlar tezahür ettirmenin bir parçasıdır.

Çekim yasası kavramına dayanan tezahür ettirme, hayallerinizi nasıl gerçekleştireceğinizi düşünmek ve ardından onlara ulaşmak için gereken her şeyi yapmakla ilgilidir. İster aşk, ister para, ister bir insan, ister bir ev ya da aklınızdaki başka bir şey olsun, hayattaki her şeyi nasıl tezahür ettirebileceğinizi bilmelisiniz.

Tezahür ettirme nedir?
Tezahür, düşünme sürecinizin bir sonucu olarak somut faydalar elde etmenizi ifade eder. Psikiyatrist Dr. Shambhavi Jaiman, “Tezahür ya da çekim yasası, olumlu düşüncelerin olumlu deneyimleri, olumsuz düşüncelerin ise olumsuz deneyimleri kişinin hayatına getirdiğini öne süren ve son yıllarda popülerlik kazanan bir kavramdır” diyor.

Tezahür, güçlü irade, kararlılık ve olumlu düşünceden çok daha fazlasını gerektirir. Uyulması gereken belirli kurallar ve düzenlemeler vardır. Ve tezahürle ilgili en önemli şeylerden biri, ona sabrın eşlik etmesi gerektiğidir.

Tezahür gerçekten işe yarıyor mu?
Evet! Belli bir düzeyde işe yarıyor. En azından, sizi daha mutlu edeceği kesin olan şekillerde işe yarıyor. Psychological Bulletin ‘de yayınlanan bir araştırma, düşüncelerine ve hayallerine olumlu yaklaşan insanların, yaklaşmayanlara göre daha başarılı olduğunu gösteriyor. Dr. Jaiman, “Tezahür ettirme pratiği iyimserlik ve dayanıklılık duygusunu besler, bu da bireyin zorluklara olumlu bir tutumla yaklaşmasına yardımcı olur ve başarı şansını artıran aksilikler karşısında sebat etme olasılığı daha yüksektir” diye açıklıyor.


Tezahür ettirmeye nasıl başlanır?
Bir şeyi tezahür ettirmek, bir süreci son derece net bir şekilde takip etmenizi gerektirir. İşte tezahürü denerken izlenecek bazı adımlar:


1-Hedeflerinizi belirleyin
Hedefleriniz konusunda çok net olmanız şarttır. İdeal olarak oturup hedeflerinizin ve hayatta tam olarak neyi başarmak istediğinizin bir listesini yapmalısınız. Bir tezahür günlüğü bu hedeflerin kaydedilmesinde harikalar yaratır ve düşüncenin daha net hale gelmesine yardımcı olur. “Bunu yapmanın yöntemlerinden biri de hedeflerinizi SMART – spesifik, anlamlı, ulaşılabilir, gerçekçi, izlenebilir – tutmaktır” diyor Dr. Jaiman.


2-Olumlu Olun
Bu noktada zihninize giren korku ve inançsızlık bulutlarından kurtulmaya çalışmanız çok önemlidir. Tezahür ettirmeye çalıştığınız şeyin sizin için doğru olacağına inanmalısınız. Bu da ne düşündüğünüze dikkat etmenizi gerektirecektir. “Olacak!” gibi ifadeler, dilediğiniz şeyin kesinlikle gerçekleşeceğine inanmanıza yardımcı olur. Dr. Jaiman, “Hayalini kurduğumuz şeyleri gerçekleştiremememize çoğu zaman kendi zihnimiz ve düşüncelerimiz engel olur, kişinin kendine inanması ve olumlu bir zihniyete sahip olması bunun üstesinden gelmesine yardımcı olur” diyor.


3-Bir Vizyon Panosu Yapın
Bir sonraki adım bir vizyon panosu yapmaktır. Bu, belirlediğiniz hedeflerle ilgili resimler, alıntılar ve diğer materyallerin bir karışımı olabilir. Bu, hedeflerinizi görselleştirmenize yardımcı olacaktır. Bu pano her gün görebileceğiniz bir yerde tutulmalıdır, çünkü bu hedeflerinize inanmanıza yardımcı olacaktır.


4-Günlük Tutmaya Başlayın
Günlük tutmak, ifadelerin serbest akışıyla ilgilidir. Dr. Jaiman, bunun korku ve pişmanlık gibi engellenmiş düşünce ve duyguların serbest bırakılmasına yardımcı olabileceğini ve kişinin hedeflerine doğru ilerlemesini kolaylaştırabileceğini söylüyor.


5-Olumlu Eylemlerde Bulunun
Hedefinize ulaşmak için adımlar atmaya başlamak çok önemlidir. Örneğin, aşkı tezahür ettirmek istiyorsanız, dışarı çıkmaya, daha fazla insanla tanışmaya ve onları tanımaya çalışın. Proaktif adımlar atmak sizi hedeflerinize yaklaştırabilir ve bu adım atlanmamalıdır.


6-Minnettar Olun
Minnettarlık, karşılığında olumlu sonuçlar almanıza yardımcı olacak pozitif bir enerji gücüdür. Şu anda sahip olduğunuz her şey için minnettar olmanız ve işlerin nasıl değiştiği konusunda minnettar olmanız çok önemlidir. Uyumadan önce her gün şükrettiğiniz bir şeyi yazmak iyi bir egzersiz olabilir. Ayrıca bir şükran günlüğü de tutabilirsiniz. Bu, minnettar kalmanıza yardımcı olacaktır. Dr. Jaiman, “Minnettarlığı ifade etmek de günlük tutmanın önemli bir parçasıdır, çünkü bunlar mutluluk ve esenliği artırır” diyor.


7-Olumlamalar Söyleyin
Günlük olumlu onaylamalar düşüncelerinize olumlu bir yön verecektir. Zihninizi önünüzdeki başarıya hazırlayacaktır. Bu nedenle, olumlu olumlama sanatını uygulamanız zorunludur. Social Cognitive and Affective Neuroscience’da yayınlanan bir çalışma, olumlu olumlamaların insanları daha yetkin hale getirdiğini belirtiyor. Bu konuda destek almak için Enerji ve Şifa uzmanlarına ulaşabilirsiniz.


8-Senaryo yazmayı deneyin
Bu, hayallerinizi sanki onları zaten gerçekleştirmişsiniz gibi yazdığınız zamandır. Bu, gelecekteki benliğinizde günlük tutmak gibi bir şeydir. En iyi sonuçları elde etmek için bunu düzenli olarak yapmak çok önemlidir.

Olumlamalar nedir?
Olumlamalar pozitif düşünceyi beslemeye yardımcı olur, zihni bir düzeyde motive eder ve zihnin devam etmesine yardımcı olur. Dr. Jaiman, “Olumlamalar hedeflerinize veya hayatınızda neyi başarmayı/ortaya çıkarmayı amaçladığınıza dayanmalıdır” diyor.

Olumlamalarınızı, kaçınmak istediğiniz şeylerden ziyade çekmek/ortaya çıkarmak istediğiniz şeylere odaklanarak olumlu terimlerle çerçeveleyin. “Olumlamalar sanki şu anda gerçekleşiyormuş gibi şimdiki zamanda çerçevelenmelidir. Onları mümkün olduğunca spesifik ve aynı zamanda gerçekçi yapın. Son olarak onları görselleştirin ve onlara inanın” diyor Dr. Jaiman.


Tezahür ettirirken neleri aklınızda tutmalısınız?
İşte hayallerinizi tezahür ettirmeye çalışırken hatırlamanız gerekenler:
-Sadece maddi kazanımlara odaklanmayın
-Eylemleri görmezden gelmeyin
-İçsel çalışmayı göz ardı edemezsiniz
-Anında sonuç beklemeyin
-Gerçeği gözden kaçırmayın
-Sürecin sabit bir süresi yoktur, bazıları için hızlı gerçekleşirken bazıları için gerçekleşmeyebilir.

Mutlu tezahürler!

Benzer

Yorum Yaz