Mutlu Olmak İçin Bakım Yapmalıyız – Kader Morçin

Editör

Uzman Estetisyen Kader Morçin, “Kendinizi sevin, cildinizi saçlarınızı sevin. Bunları yaparken mutlu olun ve mutlu edin.” diyor.

Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

Merhaba ben Kader Morçin. Erzurum doğumluyum. Şu an Kocaeli’de yaşıyorum. Atatürk Üniversitesinde eğitimimi tamamladım.Uzman Estetisyen aynı zamanda Güzellik Uzmanı eğitmeniyim. 6 yıl Uzman Estetisyen olarak çalıştığım merkezin aynı zamanda yöneticiliğini de yaptım. Şu an sağlık ve güzellik alanında online ticaretle ilgileniyorum.

Sağlık ve güzellik alanına ilginizi ilk ne zaman fark ettiniz?

Ankara’da yaşadığım dönemde, gittiğim bir güzellik merkezindeki bir danışanın memnuniyeti ve yüzündeki mutlu ifade beni çok etkilemişti. Memnun kalmış olduğu o işlemi yapan kişiden çok bahsetmişti. İnsanların mutluluğunun sebebi olmak çok güzel bir duygu. Ben de oldum olası aynaları ve bakımı seven biriydim. Bununla mutlu olan bi insandım. Neden başkalarının mutluluğunda da bir payım olmasın diye düşünerek başladı sürecim.

Sağlık ve güzellik ile ilgilenmeye başladıktan sonra hayatınızda neler değişti?

Bu alana başladıktan sonra nasıl kendimi geliştirebilirim daha fazla neler katabilirim, neler danışanlarımı mutlu eder diye düşündüm. Çünkü insanları mutlu etmek beni daha çok mutlu edecekti. Ve cildime daha iyi bakmaya başladım. O hissiyat bambaşka. Şu an düşününce bile mutlu oluyorum. Her kadın güzeldir bunu farkına varmaları için çalışıyoruz aslında. Sektöre tam anlamıyla başladığımda daha çok dikkat etmeye başladım. Hatta şöyle söyleyeyim sokakta, otobüste insanların cildini inceler oldum. Erkek kadın demeden herkesin bakım yaptığı bı dünya istiyorum 🙂

Uzmanlaşmaya ve başka insanların hayatına dokunmaya karar vermeniz nasıl oldu?

Siz mi seçtiniz yoksa başka birileri mi teşvik etti? İnsanların hayatlarına dokunmak, mutluluklarına şahit olmak hatta vesile olmak danışanlarımla aile gibi

olabilmek çok güzel bir duygu bunu gördüğüm için başladım. Bu mesleği sadece seven insanlar yapmalı.

Uzmanlaştığınız bu alan son zamanlarda oldukça popüler oldu, siz bu ilgiyi nasıl yorumluyorsunuz?

Aslında pandemi zamanında keşfedildi. İnsanlar evdeyken sosyal medyada daha fazla zaman harcamaya başladı. Öyle ki insanlar ciltlerindeki kusurları daha çok gördü. Kimisi beslenmeyle, kimisi cildiyle daha çok ilgilenmeye başladı. Pandemi zamanında heryer kapandığı için insanlar kendilerine bakım yapmayı ertelemişlerdi. Büyük bir çoğunluk evde bakım yapmaya başlamıştı. O dönemde sosyal medyada sürekli ürün tanıtanlar ve güzellik merkezleri daha çok gündeme gelmeye başladı. Bu sayede insanlar cildimizin değerini daha da iyi anladılar. Bu da beni inanılmaz mutlu ediyor.

Danışanlarınız en çok size hangi sorunlarla geliyorlar?

Mutlaka danışanlarımızla ön görüşme sağlıyoruz. Onların sorunlarını doğru şekilde anlamak için istek ve beklentilerini dinliyoruz. Uzman olarak bizler tarafından sorunlarını teşhis edip sonuca varma noktasında cihaz destekli çalışıyoruz. Akıllardaki soruları gidermek için lazerde deneme atışları yaparak ya da cildi analiz ederek bütün sorunlarına çözümle gittiğimiz için beklentileri karşılanmış oluyor.

Özellikle odaklandığınız ve danışanlarınızda çözüm bulduğunuz alanlar nelerdir?

Aslında yapılacak işlemlere birlikte karar verdiğimiz için pek sorun yaşadığımız konu olmuyor. Danışanın isteği belli. Olup olmayacağı konusunda anlaşıp ilerliyoruz.

Gerçekleştirmek istediğiniz en büyük hayaliniz ve projeleriniz neler?

En büyük hayalim hatta hedefim adımı markalaştırmak. Hem ürün çıkarmak istiyorum hem de akademi açıp bilinçli estetisyenler sektöre kazandırmak istiyorum. Tabiki workshop yapmak gibi hedeflerim de var. 🙂

Son yıllarda bu alana ilgi oldukça arttı. Özellikle sosyal medyada çok fazla bir bilgi kirliliği de yaşanıyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Her sektörde olduğu gibi maalesef bizde de yaşanıyor bu durum. Herkes işini severek yapmıyor maalesef. Son zamanlarda bir de güzellik merkezinde çok para var algısı çıktı ortaya. Aslında işini severek yapan uzmanlar olarak, para kazanmaktan çok, karşımızdaki kişiyi mutlu etmek gibi bir amacımız var ama her uzman bu düşüncede değil.

İnsanların da araştırıp, bu işin eğitimini alan kişilerden hizmet almalarını istiyoruz. Yaptırmak istedikleri işlemleri net bilmeleri, hem onlar için hem de bizler için daha sağlıklı olacaktır. En önemlisi biz estetisyenler olarak alanımız dışında ve yetkimiz dışında farklı işlemler yapmamalıyız.

Microblading diye gidip maalesef dövme kaş ile gelen danışmanlarımızı görüyoruz. Bu da sektör olarak genellemeye girmemize sebep oluyor. Tüm bunlara dikkat edilirse o kirlilik de ortadan kalkacaktır. Son olarak mesleğimizin onurunu kırmayın ve bu mesleği kendine ekmek kapısı yapmış , işini hakkıyla yapan insanları harcamayın.

Kendi özel yaşamınızda arkadaşlıklarınızda analiz yaptığınız durumlar oluyor mu? Neler gözlemliyorsunuz ve neler fark ediyorsunuz?

İnsanların bütün sektörlere para gözüyle baktığını gördüğüm ve bunu herkesin yaptığını düşünmeleri canımı sıkıyor. İşini her şeyden öte seven birçok uzman var aslında bunun sebebi yine son zamanlarda ortaya çıkan kirlilik. Yavaş yavaş temizleneceğine inanıyorum.

Diğer uzmanlardan farklı olarak neler yapıyorsunuz?

Öncelikle işini hakkıyla yapan bütün uzmanları tebrik ediyorum. Danışanlarımla aile gibi olduğumuz için önce olması gerekeni söylüyorum. Birlikte ihtiyacını belirliyoruz. Sonra onun beklentisini soruyorum. Bu şekilde ortak paydada buluşmuş oluyoruz. Seansın nasıl geçtiğini anlamıyoruz bile 🙂

Hiç unutamadığınız bir danışan hikayeniz var mı?

Elbette var. 🙂 Dermapen işlemi için anlaştığımız bir danışanım vardı. Bütün süreci ve dikkat etmesi gereken hususları detaylı olarak kendisine anlattım. İğneli bir işlem olduğu için cildinin kızaracağını ve kızarıklığın bir süre sonra geçeceğini söyledim. Hatta ona bu aşamayı tarif ettiğim bir kağıt vermiştim. Ama komşusu kendisine bir serum önerisinde bulunmuş.

“Bunu yüzüne sürersen daha etkili olur.” demiş. Danışmanımız da gidip yüzüne uygulamış maalesef. Sonra gelip durumu estetisyene anlatmıştı. Çok geç olmadan müdahale edebilmiştim. Bir sorun çıkmadı ama gerçekten çok ciddi problemler de yaşayabilirdi. Siz siz olun uzman olmayan hiç kimseden tavsiye almayın. Burdan uyarımızı da yapalım.

Bu alanda hizmet almak isteyenlere ne tavsiye edersiniz?

Öncelikle uzmanın belgelerini görmeden işlem almasınlar.

Merkezin hijyen bakımından durumu ne? Danışanın kendisi ne istiyor? Ürünlerin son kullanma tarihi ne?

Bunların yanıtlarını öncesinden bilerek ve işlem yaptıracakları yeri araştırarak gitmelerini öneririm.

Sizin gibi profesyonel olarak bu mesleği yapmak isteyenlere ne tavsiye ediyorsunuz?

Bizim işimiz insanlarla. Sabırlı mısın? Güler yüzlü müsün? En önemlisi işini seviyor musun? Bu meslek senin hayalin mi? Bu sorulara cevabın evet ise başlayabilirsin. Önce eğitim alacağın akademiyi iyi araştırmalısın. Her zaman meraklı ve öğrenmeye açık olmalısın. Unutmayın bakım ve estetik uzmanlık ister. İşini seviyorsan meslektaş olalım 🙂

Son olarak okuyucularımız için bir mesajınız var mı?

Kendinizi sevin, cildinizi saçlarınızı…Bunları yaparken mutlu olun ve mutlu edin. Sevdiğin şeyleri yapmak ideallerinin peşinden koşmak. “Aman, millet ne der ?” diye düşünmemek ya da en kendi halinle var olmak. Kozmetik, cilt bakımı, saç , makyaj. Evet bunlar da bu denklemin içinde.

Giyinirken, saçını yaparken ne kadar kendin olabiliyorsun? Hepimiz güzeliz! Sadece güzel olmak için değil mutlu olmak için bakım yapmalıyız. Güzellik bir sivilceye bağlı değildir mesela ‘’Ben güzelim’’ demeye de cesaret edebilmektir güzellik. Kendini sevebilmektir. Kendini sev, sen özelsin .

Benzer

Yorum Yaz