Hayatta Her Şey Bir Yansıma – Mergül Rodoplu

Editör

Nefes Koçu, NPL Uygulayıcısı, Diş Hekimi Sayın Mergül Rodoplu ile Koçluk serüvenine dair keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

Merhaba, Komuniga Bulgaristan doğumluyum. Çocukluğumun ilk yılları, İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite 1. ve 2. sınıf Bulgaristan’da geçti.1992 yılında ise İstanbul Üniversitesi Diş hekimliği Fakültesi’ne geçiş yaptım ve Diş Hekimi olarak mezun oldum.

Mezuniyetimden bügüne kadar kurmuş olduğum kendi muayenehanemde hastalarıma hizmet vermeye devam etmekteyim. Mesleğimi ve insanların hayatlarına dokunmayı hep çok sevdim.

Kişisel gelişimim için de aldığım eğitimler arasında Nefes Koçluğu, Hipnoz ve NLP’nin bana çok büyük katkıları oldu. Bugünlerde ise bireysel nefes çalışmaları, nefes seminerleri ve kamplar düzenlemekteyim.

Bu alanla ilgilenmeye başladıktan sonra sizin hayatınızda neler değişti, hangi alanlarda açılım oldu?

Nefes ile tanıştıktan sonra uzun yıllar boyunca kendi özümü unutmuş veya üzerini örtmüş olduğumu fark ettim. Daha çok dışarıya odaklı yaşadığımı, çok fazla verici olduğumu, kendi iç sesimi bazen bastırdığımı ve kendimi rahatça ifade edemediğimi gördüm…

Çocukluğumun eski enerjisine ve doğal halime dönmem ile birlikte yaşam sevincim artı, her şeyi ve herkesi olduğu gibi kabul etmeğe başladım ve bu benim hayatımı kolaylaştırdı. Ayrıca zihinsel engellerimi de kaldırınca niyet ettiklerimi gerçekleştirmek nasip oldu.

Siz bir yandan da bildiğimiz kadarıyla sürekli kendinizi geliştirmeye ve bu alanda en son gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyorsunuz. Son zamanlarda neler yapıyorsunuz?

Benim de değişim ve dönüşümüm devam ediyor güzel tarafı da bu bir yandan.Yaptığım her çalışmada ve her yeni katılımcıyla birlikte bende de neler değişip dönüşecek heyecanı hep eşlik ediyor bana.

Aslında hayatta her şey bir yansıma, karşımızdaki insanda gördüğümüz ve hissettiğimiz şeyler derinde bir yerde içimizde olanlardır. Karşımızdakine kızdığımız şey de bizde olandır, beğendiğimiz ve taktir ettiğimiz şey de.

Bunu fark ettiğimizde yaşamda kendi sorumluluğumuzu almayı öğreniyor, dışarıyı suçlamayı bırakıyor ve değişime kendimizden başlamak gerektiğini hatırlıyoruz. Beklentiye girmeyi bırakıp, çevrenin değişmesini beklemeyip önce biz değişmeliyiz. Bu hayatımız boyunca devam eden bir kendini tanıma ve dönüştürme yolculuğu.

Uzmanlık alanınızda gerçekleştirmek istediğiniz en büyük hayaliniz ve projeleriniz neler?

En büyük hayalim yollarımızın kesiştiği kişilerin hayatlarında olan değişim ve dönüşüm sayesinde kendilerindeki cevheri ortaya çıkardıklarına şahitlik etmek. Yani kozanın kelebeğe dönüşmesi diyebiliriz.

Proje olarak da değişik ülkelerden insanları bir araya getiren çalışmalar yapmak insanları kaynaştırmak ve birlik bilincinin oluşmasına katkı sağlamak.

İnsanların farkındalıkları arttıkça hayatlarında yolunda gitmeyen ve kötü giden şeyleri değiştirmek istiyorlar. Bedensel ruhsal ve zihinsel açıdan sizden hizmet alanlarda nasıl bir etki bırakıyorsunuz?

Genellikle bu sorunu yaşayan kişiler çocukluklarından itibaren aldığı kodlamalar nedeniyle gerek aileden, gerek sosyal çevreden, gerek bulunduğu iş ortamından vs kendilerindeki potansiyelleri ve bir şeyleri başarabilme, yapabilme inançlarını unutmuş durumdalar.

Kendi içine döndükçe ve bu tarz travmaların etkisi temizlendikçe yeniden kendi gücünü keşfetmek mümkün. Bu farkındalığı yaşamanın en kısa yolu nefesten geçer.

Siz hayatınızdaki dalgalı dönemleri nasıl atlatıyorsunuz? Yaptığınız bu çalışmaları siz kendinizde nasıl deneyimliyorsunuz?

Her insan gibi ben de yaşadığım bazı sıkıntılı ve beni darlayan durumlar olduğunda genellikle kendimle yalnız kalıp kendimi dinlemeye çalışıyorum, bu durumu ya da duyguyu tetikleyen sebepler üzerinde düşünüp görmem gereken mesajı arıyorum.

Nefesime odaklanmak, ufak nefes egzersizi ve meditasyon yapmak, doğayı izlemek ve içinde bulunmak bu tarz durumları kolaylıkla atlatmama yardımcı oluyor.

Benzer

Yorum Yaz