Ruhsal ve Spritüel Konular İkna ile Olmaz, Gönül ile Olur – Sevilay Eriçdem

Editör

Türkiye’nin ilk „Uranyen Astrolog“ ünvanına sahip, Kozmik Bilinç Okulu’nun ve Uranyen Astroloji Derneği’nin kurucusu, 20 yıllık deneyime sahip eğitmen ve yazar Sevilay Eriçdem ile Megareform Dergisi için keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

Sevilay Eriçdem, 1969 yılında Türkiye’nin başkenti Ankara’da doğdum. Üniversite eğitimini Ankara Gazi Üniversitesi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü’nde tamamladım. .Astroloji her zaman benim için bir tutku oldu ve 1999 yılında profesyonelce astroloji yapmaya başladım.  2010’dan itibaren Uranian Astrology alanında kült ve Uranyen Astroloji’nin en etkili uygulayıcısı olan Amerikalı Martha Lang-Westcott’dan üç yıl boyunca bireysel dersler aldım. 2015 yılından bu yana Uranyen Astrolojisi ve Asteroit alanında eğitmen olarak çalışmaktayım. 

Uzmanlaşmaya ve başka insanların hayatına dokunmaya karar vermemiz nasıl oldu?

Eğitim hayatım boyunca astrolojiye amatörce merakım vardı ve herkesin ilgilendiği kadar ilgile­niyordum. Önceleri hobi olarak başlayan ilgim gittikçe ilerledi, evlenip çocuk sahibi olmam bu merakımı derinleştirdi. Herkesin hayatında geleceğe dair korkuyla karışık me­rak, beklentiler, ümitler ve hayaller sırasıyla birbirini takip eder.

Ben de yaşam yolculu­ğumda karşılaşabileceklerime dair genel bir ”kaderi sorgulama” ihtiyacıyla “kaderimi nasıl kontrol ederim?” sorularına cevaplar aradım. Doğal olarak astroloji bu konuda başvurulabilecek sağlam bir rehberdi ve bende kendi yolumu öğrenmek için bu yol­culuğa çıktım ve aldığım eğitimlerle kendimi profesyonelleştirdim.

Astroloji son zamanlarda oldukça popüler oldu, siz bu ilgiyi nasıl yorumluyorsunuz?

Olması gereken olarak yorumluyorum ve daha da ileri boyutlara taşınacağını hem ümit ediyorum ve hem de bekliyorum çünkü astroloji, göksel enerjinin yeryüzündeki te­zahürüdür. Gökte olan her şey yeryüzünde de vardır ve insanoğlu, yaşamın ilkel döne­minden itibaren gökyüzüne göre kendini konumlandırmıştır.

Takvimler, mevsimler göksel kürenin gözlemlenmesi sonucu oluş­turulmuştur. Astroloji hayatımızda bir rehber olarak vardır ve kullanılmalıdır. Hava rapo­runda yağışlı gün olacağı bilgisini aldığınızda, o gün için yanınıza şemsiyenizi alarak yola çıkarsınız.

Astroloji insanlara olasılık raporları şeklinde istatistiki datalar verir ve kişinin ken­dini muhtelif zararlardan koruyabilmesi için seçenekler sunar. Sonuçta nihai ve mutlak kader yani “sağanak yağmurun yağması” ka­çınılmazsa, “hiç şemsiyesi olan insanla olma­yan insan bir olur mu?” diye sormak isterim.

Ben Klasik anlamda bildiğimiz bütün astroloji tekniklerini öğrendim, haritaları yorumla­dım, danışmanlıklar yaptım. Kendi çapımda hayatı anlamlandırdığımı düşünüyordum. Bulduğum birçok cevap içerisinde “doğru” bilgiye “doğru” kaynaktan erişmeye çalış­mak uzun zamanımı aldı.

Ancak yine de içimden bir şeyler “dahası olmalı” şeklinde beni dürtüklüyor, sorularıma aldığım ce­vaplar yetersiz kalıyordu. Yaşamımın içinde olan ve anlam veremediğim birçok detaya astrolojik karşılık bulma ihtiyacım arttı ve daha da ilerlemeye karar verdim. Uranyen astroloji, klasik anlamda bilinen astrolo­ji teknikleri ötesinde astronomik verileri matematikle birleştirerek yorumlayan bir ekoldür.

Basitçe, astrolojiye “fizik” dersek, Uranyen astroloji “kuantum fiziği” olarak düşünülebilir. Uranyen astroloji 1.Dünya savaşında Alman matematik profesörü Alf­red Witte tarafından ortaya atılmış bilimsel bir tekniktir. Astronomik verileri matema­tikle birleştirerek kullanır.

Danışanlarınız en çok size hangi sorunlarla geliyorlar? Özellikle odaklandığınız ve danışanlarınızda çözüm bulduğunuz alanlar nelerdir?

Yükselen astronomik anlamda doğum saa­timize bağlı olarak doğduğumuz anda Gü­neş’in aldığı pozisyonu gösterir. Astrolojik anlamda ise, karakter ve fiziksel özellikle­rimiz olarak tanımlanabilir.

Ay veya diğer gezegen yerleşimleri periyotlar halinde hayatın içine akan enerjilere işaret eder. İn­sanın yaradılış programı ve dünya üzerinde geçireceği zaman olan “ömrü” içinde aldığı etkiler ve bunlarla mücadelesi “yaşam”ın kendisini oluşturur.

Danışanlarım bana daha çok kendilerini anlamak ve dinlemek için geliyorlar. Hayata dair sorgulamalarla dolu olarak gelerek zihnen ve ruhen tatmin olmuş şekilde danışmanlıkları bitiriyoruz. Bir insana yol haritası olabilmek için yaşamı kendi içinde deneyimlemiş olmak yetmez ondan edindiğiniz bilgeliği içine katarak yorumlar yapmanız gerekiyor.

Sanıyorum ki ben deneyimlerle bilgeliğimi birleştiren cevapları danışanlarıma verdiğimde kafalarındaki pek çok soruyu da yanıtlamış oluyorum. Sizin bir astrolog olarak hedef ve amaçlarınız nelerdir? Benim kişisel hedefim, yaşamın erken yaşla­rında kişilerin elinde mümkün olan bütün kı­rılma noktalarını gösteren bir yol haritasına sahip olmalarını sağlamaktır.

Ulaşabildiğim her insana bu bilgileri aktarmak istiyorum. En büyük arzum insanın kendini tanımasıdır. Kendini tanımayan insan, yaşam yolculu­ğunda karşısına çıkan şeyleri anlamlan­dırmakta zorlanır ve bütün hayatını cevaplar araya­rak geçirir. Oysaki bunu öğrenebilme yolları vardır ve ne kadar er­ken cevaplara ulaşır­sanız, özgür iradenizi o kadar erken kulla­nırsınız.

Amacım ula­şabildiğim kadar in­sanı bu rehberlikten faydalandırmak ve böylece kişisel irade kullanarak yaşamları üzerinde nasıl kont­rol sahibi olacakla­rını öğretmek. Bu bağlamda Uranyen ast­roloji, “tam teşekküllü bir rapor“ niteliğindeki bilgilere ulaşmayı sağlar. Bu yaşamı derinden ilgilendiren son derece önemli bir bilgidir. Son yıllarda bu alana ilgi oldukça arttı.

Özellikle sosyal medyada çok fazla bir bilgi kirliliği de yaşanıyor. Siz bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bilgiye ulaşmak her daim insanlık için çaba ve emek gerektirmiştir. Şimdi çağımızda teknoloji sayesinde daha çok bilgiye ulaştığımızı zannediyoruz ve fakat aslında ulaştığımız şey çoğu zaman kafa karışıklığı yaratan yarım yamalak bilgiler oluyor.

Bu da insanlığın aşması gereken yolculuklardan birisi. Kendimiz için en doğru bilgiye ulaşıncaya kadar durmadan ilerlemeye ve aramaya devam etmeliyiz.

İşte tam da burada hayatımın acaba ne kadarı benim kontrolümde sorularına cevap arıyorsanız eğer Uranyen astroloji teknikleri bu soruların neredeyse tamamına cevap veriyor. Çünkü Uranyen astroloji, gökyüzünde gezegenle­rin birbirleriyle yaptığı yerleşimleri simetri matematiğini kullanarak ele alır, gezegenler arasındaki orta nokta hesaplamalarını ya­par.

Yanı sıra, asteroitler ve Transneptünyen olarak tanımlanan objeleri doğum haritala­rına ilave eder. Böylece astrolojik anlamda çok daha geniş yorumlama kapasitesine dolayısıyla bilgiye ulaşma imkânı sağlar. Bu potansiyelle, bireysel anlamda yaşadığınız hayatı anlamlandırmakla kalmaz, göksel enerjinin hayatınızdaki kesişme noktalarını hesaplayabilirsiniz.

Böylece “kaderden ka­çılmaz ancak kazadan kaçılır” bilgisindeki “kaza” ihtimalini görmemizi sağlar. Bu ihtimalleri kendisinde görebilen bir insanın bilgi ve deneyim zenginliği de muhakkak ki diğerlerinden farklı olacaktır. Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu deyişinde olduğu gibi.

Astroloji giderek Türkiye’de ve dünyada itibar kazanıyor, bunun sebebi nedir?

Astroloji bir yorum sanatıdır. Bugün dünya­da ekonomistlerin, borsa simsarlarının veya futbol yorumcularının yapmış olduğu gibi, istatistiki verileri kullanarak matematiksel orantılarla mümkün olan en “eşit yaklaşık” tahmini yapar. Eğer siz teknolojinin ilerle­mesiyle elde ettiğiniz göksel verileri mate­matiksel kavramlarla birleştirip hesaplarsa­nız, karşınıza çıkan sorularda net bilgilere ulaşırsınız.

Bu bağlamda astroloji, tekno­lojiye bağlı olarak ilerlemiş ve gelişmiştir. Gözlem tekniklerinin ilerlemesi astrolojideki istatistiki datalara veri akışını arttırmıştır. Buna insanoğlunun bilinmeze olan merakı da eklenince doğal olarak bu konu hiçbir zaman popülerliğini yitirmez, aksine gittikçe büyüyerek çoğalır. Siz bir yandan da bildiğimiz kadarıyla sürekli kendinizi geliştirmeye ve bu alanda en son gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyorsunuz.

Bu konuda son zamanlarda neler yapıyorsunuz, hangi alana odaklanıyorsunuz?

Hangi meslek gurubu içinde olursanız olun, kendi kişisel gayret ve uğraşlarınızın yanı sıra sizinle aynı planda olan insanların çalışmaları kıymetli ve değerli olur.

Bizler hem birbirimize hem de insanlığa yol göstermek için kendi kişisel yolculuklarımızı yapan insanlar olarak tabii ki astrolojik anlamda bütün kıymetli astrologları takip ederek bakış açılarını kendi perspektifimle değerlendirerek bilgilerimi arttırıp zenginleştiriyorum. Son zamanlarda odaklandığım alan halen kendi ekolümde Uranyen Astrolojinin hem ülkemde ve hem de dünyada hak ettiği yere gelmesi üzerinedir.

Bazı insanlar potansiyelleri olmasına rağmen değişim için adım atamıyorlar, bir türlü harekete geçemiyorlar. Bunun sebebi nedir?

Astrolojik olarak birkaç farklı sebebi olabilir. En önemlisi doğru zaman gelmemiştir ve kişiye bilginin açılması için yaşanması gereken önemli hayat dersleri ve dönemeçlerinden geçilmesi gerekiyordur ve bu da kişilerin belki uzun yıllar aynı düzende ve zihinde kalmaları anlamına gelebilir.

Diğeri kişinin yaşam yolunda olması gereken plan zaten durmak ve harekete geçmemek olabilir. Belki de hayatı en güzel ve doğru bu şekilde öğrenecektir. Buna da saygı duymak gerekir ve üçüncüsü bu ikisini de bilerek ve fakat kendi özgür iradesiyle harekete geçmek istemeyen kişilerdir. Burada ruhun özgün seçimi vardır.

Yaptığınız işin ruhsal, psikolojik ve spritüel bir tarafı olduğu için bazı kişiler bu alana ön yargıyla yaklaşıyor. Hatta hiç inanmayanlar da var. Bu tarzda bir düşünceye sahip olanları nasıl ikna etmek gerekiyor?

Neden böyle bir kaygıda olmamız gerektiğini anlamadım. Herkes hayatı dilediği gibi yaşamakta özgürdür. Kimse kimseyi ikna etmek zorunda değil. Bu kaygıyla insanlara yaklaşırsanız zaten onların da sorgulamaları ve ön yargılı olmaları doğaldır. Ruhsal ve spritüel konular ikna ile olmaz. Gönül ile olur. O yüzden bu kaygıdan uzaklaşmanızı tavsiye ederim.

Kendi özel yaşamınızda arkadaşlıklarınızda bu uzmanlığınızı arka planda kullandığınız ve kişiler hakkında analiz yaptığınız durumlar oluyor mu? Neler gözlemliyorsunuz ve neler fark ediyorsunuz?

Bu bizim alanımızda var olan herkesin otomatik olarak yaptığı bir şeydir. Hayatı ve insanları anlamak için astrolojiyi kullanırız. Bu analizler bizim kişisel hayatımızda da devam eder ve tabii ki tıkanıklıkların açılması veya sorunların giderilmesi konusunda muazzam yardımı olur.

Bilgeliğimizi kendimiz için kullanmazsak ne anlamı kalır ki. Bu 100 kilo olan bir diyetisyenin tavsiye vermesine benzer. Kendimizde uygulamadığımız hiçbir konuyu danışanlarımıza rehberlik olarak aktaramayız.

Bu alanda faaliyet gösteren diğer uzmanlardan farklı olarak neler yapıyorsunuz?

Farklı hiç bir şey yapmıyorum sadece işin içine kendi lezzetimi katıyorum. Herkesin yaptığı işe sevgisi ve saygısı kendine göredir. Ben farklı bunu yapıyorum dediğiniz zaman insanların ilgisini uzun süre üzerinizde tutamazsınız. Siz kendiniz olmaya karar verdiğinizde farkınızı diğer insanlar belirler. Bu bence uzmanlık kavramının asıl uygulanmasıdır.

Hiç unutamadığınız bir danışan hikayeniz var mı? Size hangi sorunla geldi ve sürecin sonunda ne oldu?

Binlerce danışan hikayem vardır ve hepsi bence birbirinden özel. Astroloji kişilerin en mahrem alanlarına girmeyi ve orada saygıyla ve önyargısız elinizden gelen en üst düzey rehberliği vermenizi ister.

Tabii ki bir çok farklı sorunlarla gelen insanlar oldu ve sonrasında da aldıkları danışmanlıklardan çok memnun kaldıklarını bildirdiler hatta düzenli olarak danışmanlık alır hale geldiler. Unutamadığım değil, unutmadıklarım var ancak bunları paylaşmak mahremiyet gereği doğru olmaz maalesef.

Varsa düzenlediğiniz eğitimlerin ve çalışmaların içeriğinden bahseder misiniz?

Kozmik Bilinç Okulu olarak astrolojiyle ilgilenen herkesin kendi arayışı içinde cevap bulabileceği bütün eğitim ve danışmanlık hizmetlerini veriyoruz. Temel ve klasik astroloji, ilişkiler astrolojisi, sağlık ve medikal astroloji, karma astrolojisi, soru ve seçim astrolojisi, Uranyen astroloji ve daha bir çok alanda eğitim veren öğretmenler kadrosuna sahibim. Ayrıca danışmanlıklarım hem Uranyen hem de klasik astroloji metodlarını içerir. Ayrıca regresyon ve şifa terapileri de yapıyorum.

Bu alanda hizmet almak isteyenlere ne tavsiye edersiniz?

Hizmet alacakları uzmanlarda hangi özelliklerin olup olmadığına dikkat etsinler? Doğru hekimi bulmak nasıl bir yolculuk ise, doğru astrolojik rehberi bulmak da öyledir. Ben kişilerin birilerini bulmasını değil kendilerini belli bir düzeye getirinceye kadar astrolojiyi bireysel olarak öğrenmelerini tavsiye ederim. En iyi hekim insanın kendisi olduğu gibi en iyi astrolog da insanın kendisidir.

Sizin gibi profesyonel olarak bu mesleği yapmak isteyenlere ne tavsiye ediyorsunuz? Son olarak okuyucularımız için bir mesajınız var mı?

İnsan hangi konuyla ilgili olursa olsun emek ve çaba yanı sıra istek ve arzu olmalı ve burada amatör ruh hiçbir zaman kaybedilmemeli. Amatör bir ruhla ve hevesle gidilen yolda başarısız olmak imkansızdır.

Benzer

Yorum Yaz