Arzu Karagöz – Farkındalık Sohbetleri

Editör

Türkiye’nin En Büyük Değişim Sitesi Megareform’da bu haftanın canlı yayın konuğu Arzu Karagöz oldu. Profesyonel Yaşam Koçu olan Arzu Hanım ile Farkındalık Sohbetleri hakkında bir söyleşi yaptık.

İnci Hocaoğlu: Hoş Geldiniz
Arzu Karagöz: Hoş buldum. Çok teşekkür ederim güzel davetiniz için öncelikle.
İnci Hocaoğlu: Ne demek? Biz teşekkür ederiz. Nasılsınız
Arzu Karagöz: Harikayım her zamanki gibi sadece çok sıcak. Aşırı bir bunaltıcı bir sıcak var. Bu arada ben biliyorsunuz ki göçmenim ve Keşanlıyım.
İnci Hocaoğlu: Güzel. çok severim Keşan’ı. Evet sizi tanımayan ben sizden biraz bahsettim aslında. Kendisi profesyonel Yaşam Koçu dedim. Bugün farkındalık sohbetleri yapacağız dedim. Ama bir de sizi kendinizden dinlemek isteriz.


Arzu Karagöz: Tabii ismim Arzu Karagöz. Profesyonel yaşam koçuyum. On yıldır yani on yıldan uzun bir süredir kişisel gelişimle ilgileniyorum. fakat tamamen yani beş yıldır bu alanda artık ben de varım dediğim noktadayım.

Profesyonel olarak beş yıldır yapıyorum bu işi kendi eğitimlerimi veriyorum. Kendi akademimi kurdum çünkü aynı eğitimleri, ben de biraz mükemmelliyetçilik tarafım da var.
Yani törpüleyemediğim tek tarafım burası oldu herhalde ama seviyorum çünkü bana fayda sağlıyor.

Biz koçlukta ikinci kazanımlar dediğimiz kısım vardır. Burası benim sanırım ikinci kazanımım Beş farklı akademiden aldım, koçluk, kuantum, işte hayatımdaki bütün eğitimlerin neredeyse yani koçluk kuantum, hipnozu beş farklı eğitmenden aldım ama diğerlerini en az iki kez almışlığım var

Bunlar benim kendi hem eğitimlerini verdiğim, hem kendi uzmanlık alanlarım bilinçaltı da dahil olmak üzere.
Onun yanında spiritüellikle ilgileniyorum. Ama o benim hobim gibi düşünebilirsiniz. Yani hobi olarak sevdiğim, ilgilendiğim taraf.

Genelde daha çok işte Yaşam Koçluğu Eğitimi, Kuantum, NLP, Hipnoz, Eğitimcinin Eğitimi, Acces Bars, Bioenerji alanında ileri seviye eğitimler veriyorum.

Diğer taraflarda benim işte dediğim gibi Hobilerim, sevdiğim, ilgilendiğim, ilgimi çeken konular.
Astrolojiyi çok seviyorum. Ilgi alanım.


İnci Hocaoğlu: Ne güzel yok yok aslında sizde. Yani tam bir megareform uzman konuk profili. Her şeyle ilgileniyorsunuz hakikaten konuklarımızın birden fazla alanlarının olması da şahane bir şey. Peki bu akşam sizinle hangi uzmanlık alanınızla ilgili farkındalık sohbetleri yapacağız?

Arzu Karagöz: Ben daha çok Yaşam Koçluğu üzerine olsun istiyorum. Çünkü insanlar genelde bu dünyada neden var olduklarını yani amaçlarını bilmiyorlar.

Ama yaşam koçluğu öyle bir şey ki yaşam amacını sana bulduruyor. Yani ne istiyorum? Ne için yaşıyorum Ben burada neye hizmet ediyorum? Ya da ne yapacağım?

Ya amaçsız insanlara baktığınız zaman İnci Hanım uzun vadeli çok yaşamıyorlar, neden derseniz? Çünkü bir amaç amaçları yok. Hedefleri yok Nereye varmak istedikleri konusunda net bir kararları yok. Yaşamış olmak için yaşayan insanlar belli bir süre sonra zaten bir amacım yok ki. Yani ölmeyi bekleyen insanlar gibi oluyor.

Daha çok beklentileri de bu yönde olduğu için ve ben bilinçaltı konusunda hani asıl ilgi alanı ve tamamen uzmanlık alanı da diyebiliriz bilinçaltını. 

Bilinçaltına ne emri, ne komut verirsen hayatında onu gerçekleştirdiği için belli bir zaman sonra size Istediğiniz doğrultuda tamam patron deyip o yola doğru sürüklüyor.

İnci Hocaoğlu: Evet.

Arzu Karagöz: O yüzden yaşam koçluğu bunu bir kariyer olarak düşünün ya da kendi kariyer olarak düşünmekten önce insanların kendi gelişimleri hayat amacını belirlemeleri, kendileri tanımaları, kendilerini okumaları için olmazsa olmaz bir eğitim olduğunu düşünüyorum ben kendi adıma.

Ki bakıldığında yani az önce saydığım mesela bir sürü eğitimim var ki bunlar kendi eğitmen olarak verdiğim eğitimlerin yanında işte bir nöroformat EFT eğitiminin, ezoterikle falan ilgileniyorum, Reiki var, kozmik enerji var, Theta Healing var.

Hangi eğitimi almış olursa olsun bir eğitmen arkadaşımın koçluğu yoksa karşısındaki insanı çok fazla anlayamıyor.

Çünkü gelen danışanlarda şöyle bir şey var. Evet sana bir sıkıntısı için geliyor bir problemini çözmek için geliyor. Ama emin olun geldiği problemin altında o kadar farklı şeyler yatıyor ki.

Eğer sizin koçluk bilginiz varsa koçlukta en önemli şey de dinlemektir. Bazen hiçbir soru bile sormadan sadece dinlemek bile yeterli kalıyor. Sempati dinleme ve empati dinleme dediğimizde iki dinleme şekli var. 

Insanlar da burada bunu da karıştırdıkları için Hep böyle işte dinliyor ama şimdi ne söylesem, ne cevap versem. Sen sus bak ben doğruyu biliyorum. Ben şimdi sana öğreteceğim. Sen onu uygula. Hayatın güzel olacak. Yok öyle bir şey. Çözüm her zaman kişinin kendisindedir Soruna odaklanarak sorunu çözemeyiz.

Ama problem de sorunun içindedir zaten. Eğer dinleyip doğru anlayabiliyorsak karşımızdaki insan zaten her şey kendiliğinden çözülüyor.

Koçlar olarak güçlü sorularımız var sadece. Yani biz akıl vermiyoruz. Onu öneride bulunmuyoruz. Onunla ilgili herhangi bir tavsiyelerde, nasihatlerde falan bulunmuyoruz. 

Biz sadece bir koç olarak karşı tarafa güçlü sorular soruyoruz. Ve kişinin potansiyelini keşfetmesini sağlıyoruz Zaten koçluk da budur. Kişiye yapılan yol arkadaşlığıdır. Gitmek istediği, ulaşmak istediği hedefe ulaşırken onu yaptığımız bir yol arkadaşlığıdır.

Ama önce kendinizden kendimize yaptığımız bir yolculuktur koçluk Yani ben on yıldan uzun süredir bu işle meşgulüm. Beş yıldır profesyonel olarak bu eğitimleri vermeden önce yani bu alanda olmadan ben de varım demeden önce kendi üzerimde çalışıyorum. Niye? Kendimi dönüştürmeden bir yerlere varamam.

İnci Hocaoğlu: Doğru.

Arzu Karagöz: Yani danışanım gelecek. Işte atıyorum bir problemi var. O bana anlatıyor. Ondan sonra aynı problem varsa ve kendinde çözmediysem dönüştürmediysem hadi gel İnci’ciğim. Bir sarılıp ağlaşalım seninle şöyle falan. Olabiliyor o yüzden önce kendinden kendine yolculuk.

İnci Hocaoğlu: Çok güzel bir evet. Ben de her zaman bunu söylüyorum aslında. hani bu biraz terzi söküğünü dikemezden uzak bir şey spiritüellik değil mi? Kendiniz aslında bir şeyleri deneyimleyeceksiniz onlara inanacaksınız. Hani ispatı gibi gelecek diyeyim aslında. 

Çünkü spiritüel konular olduğu için ne yazık ki biz insanoğluna biraz ispat gerekiyor böyle durumlarda. Kişi kendi aslında bunları anladıktan sonra ki ben de bunlardan biriyim. o yüzden çok iyi anlıyorum. dolayısıyla çok çok güzel bir yerden bence başlamışsınız bu olaya. 

Önce kendiniz deneyimleyip, sonrasında insanlara anlatmak şahane bir şey Peki nasıl oldu ilk farkındalığınız?

Arzu Karagöz: Ben bir post paylaşmıştım. Beni üç bin beş yıla yakındır tanıyan başka bir arkadaşım Ilişki ve evlilik danışmanlığı eğitiminde tanışmıştık kendisiyle, şey postumun altına hani bir insan bu kadar değişebilir ve dönüşebilir diye yazmıştı. Seninle gurur duyuyorum diye yazmıştı 

Tabii şu anda yayındadır belki, bilmiyorum, ara ara katılıyor. Eğer buradaysa yani insanlar gözlemledikleri için mesela o kişilerin tavsiyeleriyle çok insan hayatıma girdi. Niye? Çünkü benim geçmişimi biliyorlar. Benim nasıl dönüştüğümü yani üç yüz altmış derece nasıl değişip dönüştüğümü biliyorlar 

Kendini bu denli dönüştüren bir insan. Doğal olarak karşısındakine dönüştürmesi çok daha kolay olabiliyor.

İnci Hocaoğlu: Aynen. Katılıyorum. Evet kendi inandığı zaman insan karşısındakini ikna etmeye bile ihtiyaç duymuyor bence çünkü çok inandığınız bir şey karşı tarafa da bunu anlatmak istiyorsunuz aslında.

Hani ben yararlandım. Sen de keşfet, sen de yararlan. Sana da dokunayım. Senin hayatına da oluyor değil mi

Arzu Karagöz: Evet. Aynen öyle.

İnci Hocaoğlu: Koçluk eğitimleriniz vardı zannedersem.

Arzu Karagöz: 13 Temmuz Perşembe akşamı Yaşam Koçluğu eğitimimiz.
19 Temmuz’da da Kadın Olmak atölyesi başlığı altında Üç saatlik bir atölye çalışmamız olacak. 

Kadınların kendi kimliklerini reddetmesi, kadınlığın bastırılması, özellikle cinselliklerde yaşanılan problemler, dişil enerjilerin düşüklüğü, rahim, biliyorsunuz ki kadına Kur’an’da rahim olarak geçiyor. Rahim gücünün enerjisi, enerjisinden kendini tanımak, kendini kabul etmek, bedeninle barışmak. 

Yani olduğu gibi bir kadın olarak bütün içselliğiyle o atölyeden o şekilde ayrılabilecekleri muhteşem spriterlikle de birleştirdiğini yani oradaki bilgilerimi de derleyip topladığım,tabii yine NLP işte biraz hipnoz çalışmaları gibi çalışmalarla muhteşem bir eğitim ortaya çıktı Yani çok güzel olacak.

Benzer

Yorum Yaz