Kimseye Körü Körüne İnanıp, Sorgulamadan Hizmet Almayın – Nur Makasçı

Editör

Yaşam Koçu Nur Makasçı, “Amacım tamamen şifa vermek, kendime ve başkalarına. Bu dünyayı yürürken, amacımıza daha kolay ulaşmak, bizi sıkıştıran, bize dayatılan yüklerden kurtulmasını sağlayabildiğim kadar insana sağlamak.” diyor.

Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

İsmim Nur Makasçı. Yaşam Koçluğu, Regresyon Terapisi ve Aile Dizimi uygulayıcılığı ve Yoga eğitmenliği yapıyorum.

Bu alana olan ilginizi ilk ne zaman fark ettiniz?

Bu alana ilgim aslında ailemden kaynaklanmakta, aile içimizde her zaman parapsikolojik olaylar konuşulur yaşanırdı özellikle anneannem aslında bilerek veya bilmeyerek bir çok şaman inançlarına sahip ve doğaya ve doğa üstü güçlerle iletişimi olan bir kadındı ve herkese şifa olmaya çalışırdı sanırım böyle bir aile yetiştiğim için hep şifa vermek ve insanlara iyi olmak istedim.

Bu alanla ilgilenmeye başladıktan sonra sizin hayatınızda neler değişti, hangi alanlarda açılım oldu?

Özellikle yaşam koçluğu, eft ve nlp ile tanışınca hayatımçok fazla değişti.Neyi neden yaşadığımı fark edebilmeye, geçmişteki sorunlarımı çözmeye başladım ve seçimlerimi yaparken sağlıklı seçimler yapıyorum ama hayat hala öğretiyor ve öğretmeye de devam edecek. Hergün yeni bir ben, her gün yeni bir bilgi.

Uzmanlaştıktan sonra kendi hayatınızda ruhsal zihinsel ve bedensel olarak değişiklikler oldu mu ? Neleri fark ettiniz?

Uzmanlaştıktan sonra aslında çok fazla bir değişiklik oldu özellikle insanlardan güzel dönüşler alıyor olmak yaşadığım şu an ki hayatımdaki amacımı, dharmamı gerçekleştirdiğimi hissettiriyor. Hergün nefes ve meditasyon pratikleri yapıyor olmak kolektif farkındalığımı çok geliştirdi ve aslında içimizdeki herkeste olan gücü farketmemi sağladı, uzmanlık kısmında ise kolektif sorumluluğumu farkına vararak ona göre seçimlerimde yol almamı sağlıyor.

Bu alana uzmanlaşmaya ve başka insanların hayatına dokunmaya karar vermemiz nasıl oldu?

Aslında az önce bahsettiğim gibi amacım tamamen şifa vermek, kendime ve başkalarına. Bu dünyayı yürürken, amacımıza daha kolay ulaşmak, bizi sıkıştıran, bize dayatılan yüklerden kurtulmasını sağlayabildiğim kadar insana sağlamak.

Uzmanlaştığınız bu alan son zamanlarda oldukça popüler oldu, siz bu ilgiyi nasıl yorumluyorsunuz?

Aslında bu konuların bu kadar popüler olması çok hoş çünkü artık insanlar birşeylerin yanlış gittiğinin farkında, kolektif olarak uyanmaya başlıyoruz bunun sebebi bu.İnsan aslında muazzam bir düzen içinde bize dayatılan şeylerden yavaş yavaş özgürleştiğimizde daha yüksek bir seviyeye geldikçe aslında hepimizin bir olduğunu görürüz ve insanlık olarak bu şekilde kurtuluşumuz gerçekleşir.

Danışanlarınız en çok size hangi sorunlarla geliyorlar?

Danışanlar en çok maddi konular ve bilinçaltındaki belirli inanç kalıplarından dolayı bana geliyor.

Özellikle odaklandığınız ve danışanlarınızda çözüm bulduğunuz alanlar nelerdir?

Özellikle odaklandığım noktolar insanların alttta yatan inanç kalıplarına ulaşmak ve onları düzeltme farkındalığını onlarda oluşturmak. Bizim birincil duygularımızın altında ikincil duygularımız var ve bu duyguları ortaya çıkartıp inanç kalıplarından özgürleştirip, farkındalık yaratıyorum danışanlarımda.

İçimizdeki kötü duyguların sebebpleri bize ailemizden, atalarımızdan aktarılan duygular ve inançlar, bunları aşmadan kişi olamıyor. Kişinin kendi olmasına alan açıyorum.Son zamanlarda bireysel olarak daha fazla çalışmalar yapıyorum koçluk veya regresyon üzerine çünkü daha fazla çalışma ve altta yatan sebepleri bulup çözmemizdaha detaylı oluyor.

Siz bu alanda en son gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyorsunuz. Bu konuda son zamanlarda neler yapıyorsunuz, hangi alana odaklanıyorsunuz?

Aslında dediğim gibi hayatın hergünü yeni bir gün, hergün yeni birşeyler öğreniyorum. Hergün kitaplar okuyorum, insanları okuyorum, ama en çok meditasyon yaparken öğreniyorum. Meditasyon pratikleri yaptıkça aslında var olan güçler, bilgelik bir şekilde kolektiften bize akıyor, bazen bilmeden bazı şeyler yapıyor buluyuorum kendimi ve yukarıkdaki sistemin bilgeliğine güveniyorum.

Ruhunuzla iletişime geçer ve onu dinlerseniz aslında sizinle hep konuşur buna ilahi ruhsal rehberlerimizde dahil. Bazen de bedeniniz söyler size herşeyi bedenin bile bir bilgeliği var önemli olan onu duymak istemek.

Gerçekleştirmek istediğiniz en büyük hayaliniz ve projeleriniz neler?

Şuan için online platform üzerinden yoğunluğum nedeniyle çalışıyorum ama birkaç sene içerisinde bunu yüz yüze hale getireceğim bir danışmanlık ve enerjisel çalışmalarımı da sürdüreceğim bir yer açmayı planlıyorum.

Son yıllarda bu alana ilgi oldukça arttı. Nasıl değerlendiriyorsunuz?

Maalesef günümüzde evet bilgi kirliliği çok fazla çünkü bazı insanlar bilginin doğruluğunu teyit etmeden sadece görülmek, beğeni almak, kendini göstermek için böyle kirli bilgileri öne sürüyorlar. Çünkü çocukluğunda görülmemiş insanlar ama dediğim gibi insani olarak muazzam canlılarız ve zaten o bilginin yanlış veya doğru olduğunu seziyoruz. O yüzden zamanla yanlış bilgiler sunan insanları seçen sayısı düşüyor ve sonra o kişiler görülmek için farklı bir alana geçiyor. Çünkü yanlış bilgi vermeye devam ederlerse ilahi düzen onların düzenini bir şekilde bozar ve farklı bir alana geçmelerini sağlar.

Sizden hizmet alanlarda nasıl bir etki bırakıyorsunuz?

Öncelikle bunun altında yatan, kişiyi durduran, yarım bırakmasını sağlayan sebepleri ve anılarını çıkartıyoruz. Koçluk seansında Duygusal Özgürleşme Tekniği (eft) ile çalışıp ordaki duyguları boşaltıyoruz ve bu duygunun kimden aktarıldığını bularak bunun üzerine bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Kişi bunların üzerine çalıştıkça zaten göremediği, değerlendirmediği fırsatları değerlendirmeye, görmeye başlıyor. Cesaret edemediği şeylere karşı bir özgüven oluşturuyor, yarım bırakığı şeyleri gerçekten isteyip istemediğini keşfederek istediği alanlarda köklenip, devamlılık sağlayabiliyor.

Bazı insanlar potansiyelleri olmasına rağmen değişim için adım atamıyorlar, bir türlü harekete geçemiyorlar. Bunun sebebi nedir?

İnsan eğer potansiyelini gerçekleştiremiyorsa hayata güvenip, köklenemiyordur. Otorite, baba sorunları üzerine çalışabilir bu alanda, eğer aile tarafında sürekli eleştirilme birşeye adım atarken yapamazsın, edemezsin denildiyse ve önüne bariyer koyup çocuğa alan açmak yerine onu yermek, sürekli kıyaslamak kişinin potansiyelini bulamama ve gerçekleştirmemesine sebebiyet verir.

Yaptığınız için ruhsal, psikolojik ve spritüel bir tarafı olduğu için bazı kişiler bu alana ön yargıyla yaklaşıyor. Bu tarz kişileri nasıl ikna etmek gerekiyor?

Bilimsel olarak bir bakış açısı sunabiliriz böyle kişilere örneğin; herşey atomlardan ve atom altı parçacıklardan oluşuyor ve onların en altında da bir boşluk ve enerji mevcut biz o enerjiyiz veya ses dalgarının frekanslarını düşünebiliriz sonuç olarak bu frekansları görmüyoruz ama duyuyoruz ve hatta müzik tınısına göre psikolojik durumumuz o frekansa göre uyumlanıp iyi veya kötü hissediyoruz. Görmediğimiz şeyler hissmedeğimiz, algıyalamayadığımız anlamına gelmez.

Kendi özel yaşamınızda veya arkadaşlıklarınızda kişiler hakkında analiz yaptığınız durumlar oluyor mu?

Analiz yapsam bile söylemeyi doğru bulmuyorum. Arkadaşlık alanımda sadece destekleyici ve olmam gereken bir arkadaşım.

Bu alanda faaliyet gösteren diğer uzmanlardan farklı olarak neler yapıyorsunuz?

Aslında öğrendiğim birçok konuyu ele alıp çalışıyorum. Bir kişinin önce enerji temizliğini yapıyorum,ardından bilinç altı kalıplarına inançlarına çalışıyoruz, koçluk soruları ile hedeflerini, sorunlarını güçlü sorular farkettiriyorum, içindeki kötü duyguları boşaltıp aile dizimindeki bazı çalışmalar ile destekleyi o sorunun kaynağının kimden aktarıldığını bulup bunun üzerine çalışıyorum ve ilave olarak kişi isterse birkaç seans sonra geçmiş yaşamından bu sorunu nasıl getirdi geçmiş yaşam terapisi (regresyon)ile bu sorunlara çözüm buluyoruz.

Hiç unutamadığınız bir danışan hikayeniz var mı? Size hangi sorunla geldi ve sürecin sonunda ne oldu?

Aslında bütün gelen danışanların her zaman farklı hikayeleri oluyor ama beni en çok etkileyen kadın danışanlar oluyor çünkü yıllardır kadınların gördüğü baskılar, kadınlığı baskılama, özgüvensizlik, değersizlik ve sonucunda ise rahimde sıkıntılara sebep oluyor. Beni en çok etkileyen danışanım yine bir kadın danışanımdı.

Kendisi otuzlu yaşlarda evlenememe ve kararsızlık sorunu ile başvurdu aslında kendisi hep büyü yapıldığını düşünüyordu ve kendisinin, yaşadıklarının sorununu sormululuğunu alamıyordu. Uzun seanslar sonrası gerçekten sorumluluğunu alabildi ve aslında büyü gibi olayların bile bizi korkutmak, sorumluluktan, kendinden kaçmak olduğunu farkettirdik.

Bilinçdışınca olanaksız kişileri seçerken artık bilinçli seçimler yaparak onların sorumluluğunu, yetişkin bilinci ile alıp içindeki korku ve kaygılardan arınmış durumda beni en etkileyen danışımdı. Çünkü sorunların hepsini büyü vs.. gibi paranormal şeylere bağlayıp hayatta yer alamıyordu.

Hayatınızdaki dalgalı dönemleri nasıl atlatıyorsunuz?

Yaptığım bütün çalışmaları kendime de uyguluyorum özellikle Duygusal Özgürleşme Tekniği(eft)yi çünkü oradaki o an da olan duygusal dalgalanmalarıma bir travma oluşmadan farkındalıkla boşaltıyorum daha sonra bunu neden hayatıma çektiğimi, neden böyle hissetiğim hakkında derin bir içsel sorgulama haline giriyorum ve bir daha aynı durum ile karşılaştığımda verdiğim tepkiler daha farklı oluyor ama özünde hepipimiz insanız ve bu duygusal dalgalanmaları yaşamak gayet normal öncelikle bunu kabul edip insan olmayı kabule geçmek gerekiyor.

Bu alanda hizmet almak isteyenlere ne tavsiye edersiniz?

Ben özellikle bir uzmanın kendisinin de destek alıp almadığını, hala öğrenmeye açık, egosunu, yargılarını bir kenara bırakarak açık şekilde davranıp davranamadığını ve hislerine güvenmelerinin doğru olduğunu söylerim.

Şifa verse bile kişi şifa almaya da, öğrenmeye de açık olmalı. Gerçekten kimseye körü körüne inanıp, sorgulamadan hizmet almayın. Çıkış kapısı ararken yanlış kapıları çalabiliriz o yüzden danışmanlık aldığınız kişiyi bile sorgulayın.

Bu mesleği yapmak isteyenlere ne tavsiye ediyorsunuz?

Benim tavsiyem bol bol meditasyon yapmak, sadece bir alanda değil her konuda geliştirebildikleri kadar geliştirmek, araştırmaları takip etmek, insan psikolojisi, beden dili, bilimsel gündemi takip etmek ve nefes çalışmalarını yapmak. Özellikle eğitim aldıkları kişileri araştırsınlar. Kendilerini sorgulayıp, kendileri ile daha çok vakit geçirip, cevapların içlerinde olduğuna inansınlar. Hayata güvenerek bir adım atarlarsa hayat herşeyi önlerine çıkaracaktır.

Son olarak bu yazıyı okuyanlara bir mesajınız var mı?

Kendinizle zaman geçirin, hayat hızlı akıyor ama durup bir nefes alın, nereye yetişmeye çalışıyorsun, susturmaya çalıştığın neler var, içinde ne hisler var ve vücudunda bunları nerelerde hissediyorsun bunları sürekli kendilerine sorsunlar ve cevaplar her zaman içimizde. Biz sadece aracı olabiliriz. Cevabı verebilecek olan kişi kendimiz.

Benzer

Yorum Yaz