Biz Vücudun Merkezi Destek Yapısı Olan Omurga İle İlgileniyoruz – Fit Motivation by Ela

Editör

Fit Motivation by Ela Hanım ile Pilates Eğitmenliği hakkında keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Biraz kendinizden bahseder misiniz?

Elbette, 29 yaşındayım. 2017’de Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Rekreasyon bölümünden mezun oldum. KPSS ile atanma gibi bir hayalim olmadığı için mezun olduktan sonra bir yıl ücretli İngilizce Öğretmenliği yaptım ve ardından kendimi sektörümün dışında ve neden olduğunu hala çözemediğim kurumsal iş hayatının içinde buldum.. 🙂 Özel bir hastanenin Kurumsal Pazarlama Müdürü olarak başladığım pozisyonuma Özel Sağlık Birim Müdürü olarak terfi aldıktan uzun bir süre sonra özel sebeplerden istifa ettim.

İstifa ettikten sonra bir süre medikal sektörde çeşitli şirketlerde Mesul Müdür olarak çalıştım. Sağlık sektörüne girmiştim ve çıkamıyordum. Alanımdan çok uzaklaştığımı ve aslında bunu istemediğimi fark ettiğim anda istifa ettim ve kendi alanıma geri döndüm. Sonra üniversite döneminde çok severek çalıştığım işime Pilates Eğitmenliğine döndüm.

Bu süreçte Ankara’da olmam benim için büyük bir fırsattı. Tüm eğitimlerimi tekrar etme şansım oldu ve kendimi çok geliştirdim. Hala işimi çok severek yapıyorum. Herkesin çok sevdiği ve en iyi yaptığı işi yapmasını temenni ediyorum.

Bu alana olan ilginizi ilk ne zaman fark ettiniz ?

Üniversitede öğrenciyken çok severek ilgilendiğim iki branştan biriydi. Çalışma fırsatı bulmuş ve çok severek yaptığımı fark etmiştim.

Pilatese artan bir ilgi var. Siz bu ilgiyi nasıl yorumluyorsunuz?

Aslında bu alan benim için hep popüler olandı ama sanırım ülkemizde çok geç pazarlanmaya başlandı. Eskiden spor salonlarında çok bilinçli insanlarla karşılaşırdık ve bunların sayısı maalesef azdı. Pandemi ile hayatımıza giren ve hayatımızı değiştiren bir çok şeyden biri de sosyal medya ve online eğitimler oldu.

İnsanlar evde çok fazla hareketsiz kaldıkları için spor yapmaya yöneldiler ve sosyal medya bunun için çok iyi bir araç oldu. Artık her şey bir tıklamaya baktığı için bilgiye erişim kolaylaştı ve evde oturan insanlar ilgi alanlarını ve hobilerini değiştirmeye başladılar. Altın günü için toplanan hanımlar televizyon karşısına matını sererek pilates yapmaya, yoga ile ilgilenmeye başladılar. Bu pandeminin güzel bir etkisi olsa da bu süreçte çok fazla bilgi kirliliği de oluştu tabiki. Neyse biz olumlu tarafından bakmaya devam edelim. 🙂

Danışanlarınız size en çok hangi sorunlarla geliyorlar?

Aslında çoğu kilolarından ya da vücudunun beğenmediği bölgeleri hakkında şikayet etmeye gelseler de görüşmelerin sonunda işin aslını ve asıl problemin sadece kilo olmadığını fark ederek ayrılıyorlar. Biz vücudun bir çok önemli fonksiyonuna sahip olan merkezi destek yapısı olan “ omurga ”ile ilgileniyoruz.

Yaşam kalitesi tamamen sağlıklı bir omurgaya sahip olmaktan geçiyor. Tabi sırt, bel ve boyun ağrıları ile gelen yine abartılı kifoz & lordoz , skolyoz gibi rahatsızlıklar için bize gelen bir çok danışanımız var.

Bedensel ruhsal ve zihinsel açıdan sizden hizmet alanlarda nasıl bir etki bırakıyorsunuz?

Biz pilates ile farkındalığı arttırırken bedenin esnekliğini de arttırıyoruz. Ruhsal dengeyi destekleyen bir egzersiz sistemi olduğu için zihinsel odaklanmayı müthiş güçlendiriyor. Bu da danışanlarımızda olumsuzlukları değiştirme isteğini ciddi anlamda destekliyor. Bir anlamda pozitif değişimlere giden yolda onlara rehberlik ediyorum. 🙂

”Pilates ile farkındalığı arttırırken bedenin esnekliğini de arttırıyoruz.”

Bazı insanlar potansiyelleri olmasına rağmen değişim için adım atamıyorlar, bir türlü harekete geçemiyorlar. Bunun sebebi nedir?

Henüz benimle tanışmamış olmamaları:) Şaka bir yana evet değişim için adım atamayan insanlarla çok sık karşılaşıyoruz ve aslında bizler de bu noktada devreye giriyoruz. Bazen insanlar bazı konularda ciddi anlamda desteğe ihtiyaç duyarlar ve doğru kişiden destek alınması çok önemlidir.

Destek dışında başka konularda mevcut tabiki ; zaman sınırlamaları, alışkanlıkları ve geçmiş deneyimlerinin de bu sebepler arasında olduğunu görüyoruz.

Uzmanlık alanınızda gerçekleştirmek istediğiniz en büyük hayaliniz ve projeleriniz neler?

Şu an hayallerimden biri olan kendi stüdyomu açmaya çok yaklaştım. Yakında kendi stüdyomu kuracağım. Tabiiki bunun yanında gerçekleştirmeyi planladığım başka şeyler de var. Bireysel danışmanlığın yanında özellikle “ açık hava etkinlikleri ” düzenlemeyi çok istiyorum. Pilatesin yanında “ Yoga ve Meditasyon “ grupları oluşturarak “ Sağlıklı Yaşam Atölyeleri “ kurmayı planlıyorum.

Online derslerin yanında Şirketler için özel etkinlikler yaparak “ Ergonomi ve Postür Danışmanlığı “ hizmeti sunarak çalışanların sağlığını desteklemek istiyorum. Huzur evlerinde , Gençlik Merkezlerinde Sorumluluk projelerine katılarak sağlığı destekleyici etkinlikler düzenlemeyi planlıyorum.

Benzer

Yorum Yaz